Κοσμος

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Ένας νεκρός από Covid-19 ανά 40 δευτερόλεπτα

Πολλά νοσοκομεία είναι γεμάτα και το δεύτερο κύμα της πανδημίας ρίχνει βαριά τη σκιά του στις γιορτές των Χριστουγέννων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραυματιοφορείς στις ΗΠΑ με προστατευτικές στολές για τον κορωνοϊό σπρώχνουν φορείο με τη σορό ασθενούς Covid-19
Τραυματιοφορείς στις ΗΠΑ με προστατευτικές στολές για τον κορωνοϊό σπρώχνουν φορείο με τη σορό ασθενούς Covid-19 © EPA

Για πρώτη φορά από τον Μάιο οι νεκροί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 2.000, με έναν θάνατο να καταγράφεται ανά 40 δευτερόλεπτα.

Οι νεκροί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν τους 2.000 για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο.

Πολλά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα είναι ήδη γεμάτα, με την πανδημία Covid-19 να ρίχνει βαριά τη σκιά της στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ έφθασε τους 2.157 -ένας νεκρός ανά 40 δευτερόλεπτα- ενώ ακόμα 170.000 άνθρωποι μολύνθηκαν με τον ιό. Ειδικοί προειδοποιούν ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη, καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί αψηφούν τις επίσημες προειδοποιήσεις και επιλέγουν να ταξιδέψουν προκειμένου να γιορτάσουν οικογενειακά την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Οι νοσηλείες για Covid-19 σε αμερικανικά νοσοκομεία ξεπέρασαν τις 87.000 -το υψηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο- ενώ 30 από τις 50 πολιτείες ανακοίνωσαν αριθμό ρεκόρ νοσηλειών που σχετίζονται με την COVID-19 αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters με βάση επίσημα στοιχεία. Σημειώνεται ότι το ημερήσιο ρεκόρ των 3.384 θανάτων από κορωνοϊό στις ΗΠΑ καταγράφηκε στις 14 Απριλίου 2020 στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Στις ΗΠΑ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν φθάσει τα 12.958.805, την ώρα που οι νεκροί από Covid-19 ανέρχονται σε 265.986. Οι ΗΠΑ παραμένουν εδώ και μήνες στην πρώτη θέση τόσο σε συνολικές μολύνσεις όσο και σε θύματα.

Οι ΗΠΑ παραμένουν πρώτες με διαφορά τόσο σε συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού όσο και σε νεκρούς | 25.11.2020
Οι ΗΠΑ παραμένουν πρώτες με διαφορά τόσο σε συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού όσο και σε νεκρούς | 25.11.2020 © athensvoice.gr/koronoios

«Όλα τα ταξίδια την Ημέρα των Ευχαριστιών διασφαλίζουν ότι κανείς δεν πρόκειται να μας φτάσει» σχολίασε με καυστικό τρόπο η δρ. Τατιάνα Πράουελ από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

«Η αμερικανική νοοτροπία "ο καθένας για τον εαυτό του" σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς. Είναι συγκλονιστικό να το παρακολουθεί κανείς» πρόσθεσε η Πράουελ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων να καταγράφει αλματώδη αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες, περισσότεροι από τους μισούς κυβερνήτες πολιτειών της χώρας έχουν επιβάλει περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο, παρά τους αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση μάσκας, την απαγόρευση κυκλοφορίας και τους περιορισμούς σε μπαρ και εστιατόρια, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κορωνοϊός συνεχίζει να κυκλοφορεί με ευκολία στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ