Κοσμος

Ο Έλον Μασκ έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς καθώς η καθαρή αξία της περιουσίας του έφτασε τα 127,9 δισεκατομμύρια δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © EPA/CLEMENS BILAN

Ο Έλον Μασκ έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο φτάνοντας τα 127,9 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανέφερε το Bloomberg τη Δευτέρα.

Στη δεύτερη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο ανέβηκε ο Έλον Μάσκ, ξεπερνώντας τον Μπιλ Γκέιτς, με την περιουσία του πλέον να είναι στα 127,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Ιανουάριο, ο ιδρυτής της «Tesla» και της «SpaceX» βρισκόταν στην 35η θέση, μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Ωστόσο, φέτος κέρδισε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο. Η περιουσία του Μασκ έχει αυξηθεί σημαντικά με το μετοχικό κεφάλαιο της «Tesla» να έχει φτάσει τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ο νούμερο ένα επιχειρηματίας στον κόσμο για πολλά χρόνια πριν τον ξεπεράσει ο ιδρυτής της «Amazon», Τζεφ Μπέζος το 2017. Προς το παρόν, η περιουσία του ιδρυτή της Microsoft εκτιμάται στα 127,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει δώσει περισσότερα από 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπίες από το 2006.

Συνολικά, τα μέλη του Bloomberg Billionaires Index κέρδισαν επιπλέον 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του έτους, παρά την πανδημία και τη μαζική οικονομική κρίση που έχει κατακλύσει τον κόσμο. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ