Covid-19: Η Τουρκία απαγόρευσε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους
Προκειμένου οι πολίτες να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς να φοράνε μάσκες
Τουρκία-Covid-19: Η Τουρκία απαγόρευσε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, καθώς αυξάνεται ο αριθμός ασθενών με νέο κορωνοϊό
Η Τουρκία απαγόρευσε σήμερα το κάπνισμα σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, προκειμένου να επιβραδύνει την πρόσφατη αύξηση του αριθμού των συμπτωματικών ασθενών με νέο κορωνοϊό, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών, την ώρα που η κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας.
Τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά πολύ πρόσφατα, με 2.693 ασθενείς της νόσου Covid-19 σήμερα. Η Άγκυρα καταγράφει μονάχα τον αριθμό εκείνων που εκδηλώνουν συμπτώματα, μια απόφαση που σύμφωνα με τους επικριτές της κρύβει το πραγματικό εύρος της επιδημίας στη χώρα.
Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών επισήμανε ότι η απαγόρευση του καπνίσματος στοχεύει να διασφαλίσει ότι οι πολίτες συμμορφώνονται με τους κανονισμούς να φοράνε μάσκες σωστά δημοσίως, καθώς πολλοί πολίτες έχουν την τάση να τις κατεβάζουν ενώ καπνίζουν.
«Για αυτόν τον λόγο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μάσκες θα χρησιμοποιούνται όλη την ώρα και σωστά, από τις 12 Νοεμβρίου 2020, θα επιβληθεί απαγόρευση του καπνίσματος σε περιοχές όπως δρόμους και λεωφόρους, όπου οι πολίτες συνωστίζονται ή μπορεί να συνωστιστούν, σε δημόσιες πλατείες και στις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς», τονίζει το υπουργείο.
Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα προέτρεψε τους πολίτες να συμμορφωθούν πλήρως με το μέτρο της χρήσης της μάσκας και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. «Το μόνο που σας ζητώ είναι κάνετε ό,τι μπορείτε. Τίποτα παραπάνω», έγραψε ο Τούρκος υπουργός στο Twitter.
Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19 στην Τουρκία και 11.145 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία και οι έντονες χιονοπτώσεις δημιουργούν ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες
Aρκετές και απροσδόκητες οι οικονομικές πιέσεις
Ο ιρανικός λαός έχει τεράστια ιστορία πίσω του και έχει επιβιώσει από πολλά δεινά
Οκτώ μέλη πληρώματος και τρεις επιβάτες, μέλη του προσωπικού του υπουργείου, ανάμεσα στους νεκρούς
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.