Κοσμος

Εκλογές ΗΠΑ: Συνελήφθη διαδηλωτής έξω από τον Λευκό Οίκο

Εκατοντάδες έχουν μαζευτεί έξω από τον Λευκό Οίκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδηλωτής ΗΠΑ
Διαδηλωτής ΗΠΑ © Twitter

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας συνέλαβαν διαδηλωτή κοντά στον Λευκό Οίκο, όσο διεξάγονται οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Στη σύλληψη ενός διαδηλωτή κοντά στον Λευκό Οίκο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές, προχώρησαν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν ένας λευκός άντρας και κατηγορείται για απείθεια, αφού πέρασε μια αστυνομική γραμμή, ενώ έφερε και αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Η σύλληψη έγινε κατά τη διάρκεια που εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί κοντά στον Λευκό Οίκο για να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

​Την ίδια στιγμή, σημειώθηκαν και συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.

Εκλογές ΗΠΑ: Τι συμβαίνει μέχρι τώρα

Μέχρι στιγμής ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με 209 εκλέκτορες και ακολουθεί ο Τραμπ με 118. Για δεύτερη φορά (η πρώτη το 2016) ο Τραμπ διαψεύδει τις δημοσκοπήσεις, καταφέρνοντας να μείνει «ζωντανός» για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Ο «μαγικός» αριθμός για να βγει πρόεδρος στις ΗΠΑ είναι οι 270 εκλέκτορες. Κομβική θεωρείται πλέον η πολιτεία της Πενσιλβάνια.

Οι Αμερικανοί πολίτες, εκτός από τους εκλέκτορες, ψηφίζουν επίσης για τα νέα μέλη στη Βουλή των Αντιπροσώπων καθώς και για τις μισές θέσεις περίπου στη Γερουσία. Περισσότεροι από 101 εκατομμύρια ψηφοφόροι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου και πρόωρης ψηφοφορίας. Οι 270 εκλέκτορες είναι ο «μαγικός αριθμός» που βγάζει πρόεδρο στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ