- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκλογές-ΗΠΑ: Διαδηλωτές με όπλα, έκαψαν σημαίες στο Πόρτλαντ
Το FBI είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ένοπλων αντιπαραθέσεων
Εκλογές στις ΗΠΑ-Πόρτλαντ: Επεισόδια με οπλισμένους διαδηλωτές που έκαψαν αμερικανικές σημαίες - Φώναζαν συνθήματα εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ
Επεισόδια καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στους δρόμους του Πόρτλαντ, όπου οπλισμένοι με τουφέκια διαδηλωτές έκαψαν αμερικανικές σημαίες και διαδήλωσαν, χωρίς βία.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπήρχαν φόβοι για ένοπλες αντιπαραθέσεις στον φιλελεύθερο θύλακα που βρίσκεται στο Όρεγκον έπειτα από μήνες τεταμένων διαδηλώσεων ανάμεσα σε ακροαριστερούς ακτιβιστές, πολιτοφυλακές της ακροδεξιάς και την ομοσπονδιακή αστυνομία.
Αφού ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε την επανεκλογή του απέναντι στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, και ενώ πολιτείες-κλειδιά δεν είχαν ολοκληρώσει την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, μαχητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Πόρτλαντ, επίκεντρο των πολύ τεταμένων αντιρατσιστικών διαδηλώσεων που είχαν πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι.
«Δεν θέλουμε κανέναν από τους υποψηφίους -ψήφισα με ντροπή τον Μπάιντεν- αλλά αν ο Τραμπ κερδίσει άλλα τέσσερα χρόνια, ο κόσμος θα τρελαθεί», δήλωσε ένας νεαρός διαδηλωτής, την ώρα που δύο αμερικανικές σημαίες καίγονταν μπροστά στο κτίριο.
Πολλοί φώναζαν συνθήματα εναντίον του Τραμπ και του δημάρχου του Πόρτλαντ Τεντ Γουίλερ, που επανεξελέγη χθες, ενώ άλλοι χόρευαν υπό τους ήχους πολύ δυνατής μουσικής χιπ-χοπ.
Το FBI προειδοποίησε για τον κίνδυνο ένοπλων αντιπαραθέσεων που θα σχετίζονταν με τις προεδρικές εκλογές, όμως δεν ήταν ορατή καμία δραστηριότητα εκ μέρους ακροδεξιών ομάδων.
Έως τις πρώτες πρωινές ώρες η αστυνομία δεν είχε αντιπαρατεθεί στους διαδηλωτές. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βράδυ είχε ξεκινήσει μια ειρηνική πορεία τριών ωρών με τη συμμετοχή 400 ανθρώπων στο πλαίσιο του κινήματος Black Lives Matter (Οι ζωές των μαύρων μετράνε) κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, με επικεφαλής περίπου δώδεκα άτομα που κρατούσαν τουφέκια, μαχαίρια και ένα πυροβόλο όπλο.
Οι διαδηλωτές σχολίαζαν τα τελευταία εκλογικά νέα όπως έρχονταν. «Άκουσα πως ο Τραμπ είναι επικεφαλής τώρα», είπε με ανησυχία ένας από τους διοργανωτές, ο Τάι Φορντ, 20 ετών. «Αυτό θα σημαίνει ταραχές. Αν γίνει αυτό, θα είναι τρέλα».
Η ατμόσφαιρα εντάθηκε κάποιες φορές όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πείσουν τους κατοίκους που τους παρακολουθούσαν από τα παράθυρα των σπιτιών τους να κατέβουν μαζί τους στον δρόμο.
«Άντε, βγείτε στα παράθυρα, πείτε μας πώς πάνε οι εκλογές, και στη συνέχεια ίσως να βάλετε παπούτσια και να έρθετε να μας βοηθήσετε να ξεκινήσουμε την επανάσταση», φώναξε ένας διαδηλωτής.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η στάση Τραμπ και το τηλεφώνημα στον Νετανιάχου
Προκάλεσε αναστάτωση με την απόφασή του να πάει στο γήπεδο των Νιου Γιορκ Νικς
Συγκλονίζει στην επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η επίθεση σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή στη Ζαπορίζια
Nεκροί οι δυο κυβερνήτες
Το ζήτημα αγγίζει ευρύτερες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα
Σύμβολο των κινητοποιήσεων έχουν γίνει τα φλαμίνγκο που ζουν στον υγροβιότοπο
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Η επιδημία εξαπλώνεται από το Κονγκό - Ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης
«Τερματίστε τους πολέμους, βοηθήστε τους μετανάστες», ήταν το μήνυμα του ποντίφικα
Η Κάγια Κάλας προτείνει κοινές αγορές όπλων και αποζημιώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.