Κοσμος

Γαλλία: Αυτός είναι ο Έλληνας ιερέας που δέχθηκε πυρά στη Λυών

Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση- Άγνωστα ακόμη τα κίνητρα του δράστη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ιερέας που δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη στη Λυών
Ο ιερέας που δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη στη Λυών © parakritika.gr

Γαλλία: Ποιος είναι ο Έλληνας ιερέας που δέχθηκε πυρά έξω από εκκλησία στη Λυών- Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση

Συνελήφθη από τις αρχές της Γαλλίας ένας ύποπτος για την ένοπλη επίθεση εναντίον του ελληνορθόδοξου ιερέα στη Λυών.

Σύμφωνα με το Reuters, ακόμη δεν είναι γνωστό αν ο συλληφθείς ήταν ο δράστης, την ώρα που το CNN κάνει λόγο για ταυτοποιησή του. 

Ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον του ιερέα πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λυών της Γαλλίας, στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας). Ο άνδρας πυροβόλησε τον ιερέα δύο φορές στο στήθος και τράπηκε σε φυγή, με τις γαλλικές αρχές αμέσως να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. 

Ποιος είναι ο Χανιώτης ιερέας π. Νικόλαος Κακαβελάκης που δέχτηκε πυρά στη Λυών

Ο τραυματισμένος Έλληνας ιερέας, σύμφωνα με το ekriti.gr έχει καταγωγή από τα Χανιά, είναι 52 ετών και έχει δύο παιδιά. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον π. Νικόλαος Κακαβελάκης θεολόγο, ιστορικό, που και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του. Ο ιερέας δέχθηκε πυρά από τον δράστη και σύμφωνα με πληροφορίες από τα γαλλικά ΜΜΕ φέρει τραύματα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Φρίκη που ξεπερνά την ανθρώπινη λογική
«Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη. Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών. Και ακραία μισαλλόδοξοι και φανατικοί άνθρωποι, φονταμενταλιστές της βίας και του θανάτου, να χρησιμοποιούν μια θρησκεία ως σφαίρα που στοχεύει στην καρδιά της ελευθερίας, και δη της θρησκευτικής ελευθερίας των άλλων, ως όπλο για την εξάλειψη κάθε αντίθετης άποψης και κάθε ανθρώπου που στον πολιτισμένο κόσμο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφράζει, ως μάχαιρα που σφαγιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Τη δήλωση αυτή έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος αναμένεται να επικοινωνήσει εντός της ημέρας με τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ προκειμένου να του εκφράσει την οδύνη του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Ορθόδοξου ιερέα, ελληνικής ιθαγένειας, που μόλις έκλεινε τον ναό όπου υπηρετούσε, στην πόλη Λυών της Νοτιοανατολικής Γαλλίας.

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε την επίθεση κατά του ιερέα στη Λυών

Την επίθεση εναντίον ορθόδοξου ιερέα ελληνικής καταγωγής κοντά στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λυών της Γαλλίας, καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, το ελληνικό ΥΠΕΞ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες γαλλικές αρχές σχετικά με την υπόθεση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ