Κοσμος

Σήμερα η τριμερής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου στη Λευκωσία

Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τριμερής Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου
Τριμερής Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου © EUROKINISSI

Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου σήμερα στη Λευκωσία, με το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας να αναμένεται να μπει στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Σήμερα πραγματοποιείται στη Λευκωσία η Τριμερής σύνοδος μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να μεταβαίνει στην κυπριακή πρωτεύουσα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να μπει η τουρκική προκλητικότητα που εκφράζεται τόσο με τις «κινήσεις» του Oruc Reis κοντά στο Καστελόριζο όσο με το άνοιγμα της παραλιακής ζώνης στα Βαρώσια. 

Η Τριμερής, στην οποία θα υπάρξει συντονισμό, εμβάθυνση της συνεργασίας και διαμόρφωση κοινών θέσεων ανάμεσα στις τρεις χώρες, στέλνει μηνύματα αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση, σημείωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου, Παναγιώτης Σεντώνας.

Η «ατζέντα»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών θα τεθεί η συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα, αλλά και το Κυπριακό. 

Περαιτέρω, κατά τη Σύνοδο θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της προόδου του τριμερούς μηχανισμού, η ενεργειακή συνεργασία, το μεταναστευτικό, τρόποι καταπολέμησης της τρομοκρατίας, περιφερειακά ζητήματα και η κατάσταση όπως εξελίσσεται σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού. 

Το πρόγραμμα

  • 09:35: Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Νίκου Αναστασιάδη
  • 10:50: Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι
  • 11:15: Έναρξη των συνομιλιών των αντιπροσωπειών της Τριμερούς Συνόδου
  • 12:45: Δηλώσεις στον Τύπο και στη συνέχεια γεύμα εργασίας

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου θα υιοθετηθεί Κοινή Διακήρυξη, μέσα από την οποία θα διατυπώνονται οι κοινές θέσεις Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου σε μία σειρά από ζητήματα, προκλήσεις και πολιτικές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.