- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χωριό του Άγιου Βασίλη: Διαφορετικά Χριστούγεννα λόγω κορωνοϊού
Αυστηροί οι ταξιδιωτικοί κανόνες της Φινλανδίας
Κορωνοϊός: Μείωση επισκεπτών και κρατήσεων για τα φετινά Χριστούγεννα στο χωριό του Άγιου Βασίλη.
Διαφορετικά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα στο χωριό του Άγιου Βασίλη στη βόρεια Φινλανδία, μιας και η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα επιτρέψει σε χιλιάδες επισκέπτες να κάνουν το ξεχωριστό αυτό ταξίδι.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Φινλανδία έχει υιοθετήσει μερικούς από τους αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην Ευρώπη παρά τα χαμηλά ποσοστά μολύνσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι περισσότεροι ξένοι δεν μπορούν να εισέλθουν στη χώρα και εκείνοι που μπορούν υποχρεούνται σε καραντίνα δύο εβδομάδων.
Το βόρειο τμήμα της Φινλανδίας, όπου πολλές επιχειρήσεις βασίζονται στους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή για να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη, να θαυμάσουν το Βόρειο Σέλας ή να κάνουν σαφάρι με μηχανοκίνητο έλκηθρο (snowmobile), έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από τη μείωση του αριθμού των επισκεπτών.
Τον Αύγουστο του 2020 ο αριθμός των ξένων επισκεπτών ήταν κατά 78% μειωμένος σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανίας τουρισμού από τον δημόσιο οργανισμό Business Finland.
Σύμφωνα με την Σάνα Καρκάινεν, διευθύντρια του οργανισμού Τουρισμού «Επισκεφτείτε το Ροβανιέμι», «για τις τοπικές επιχειρήσεις, σαφώς και τα Χριστούγεννα κινδυνεύουν. Τα Χριστούγεννα θα έρθουν, αλλά πόσο χαρούμενα θα είναι, μένει να φανεί».
Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έχει και πάλι ανοδική πορεία, σημειώνοντας ημερήσιο αριθμό ρεκόρ στις αρχές του μήνα και η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.
Η χώρα αυτή των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει ως σήμερα σχεδόν 13.000 κρούσματα του κορωνοϊού, περιλαμβανομένων 346 θανάτων.
Στο 80% η εκτίμηση για τη μείωση κρατήσεων
Στο τουριστικό πρακτορείο Safarctica, το οποίο διοργανώνει περιηγήσεις με snowmobile και κολύμπι στους πάγους, ο διευθυντής πωλήσεων Άντιι Αντικάινεν εκτιμά ότι οι κρατήσεις θα μειωθούν αυτό τον χρόνο κατά 50% με 80%. "Πιο κοντά στο 80% θα είναι η μείωση", λέει.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και απασχολούν περίπου το 8% των κατοίκων της περιοχής έχουν ήδη ξεκινήσει τις απολύσεις και πολλοί δεν θεωρούν ότι η εορταστική περίοδος μπορεί να σωθεί αν η κυβέρνηση δεν άρει σύντομα κάποιους από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
«Αυτή τη στιγμή η απάντησή μου θα ήταν ότι τα Χριστούγεννα ματαιώνονται», λέει ο Χάρι Μάλινεν, ο οποίος διαχειρίζεται το χειμερινό κέντρο αναψυχής Apukka Resort στο Ροβανιέμι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το καθεστώς των Αγιατολάχ επιβιώνει και θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από αεροπορικές επιθέσεις
Οι περισσότεροι έχουν βρει καταφύγιο στο βόρειο τμήμα της χώρας
Η σκοτεινή πλευρά της γαστρονομικής τελειότητας είχε δείξει τα δόντια της on camera
Λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Οι πρώτες πληροφορίες
Ο «διπλωμάτης με στολή» πίσω από την επιχείρηση «Επική Οργή»
Ένα ακόμη ιρανικό χτύπημα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
«Οι ενέργειες της Ελλάδας βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας μας»
Προειδοποίηση: Το κείμενο περιέχει περιγραφές σεξουαλικής φύσης
Οι φρεγάτες των ευρωπαϊκών χωρών και ο ρόλος του Ηνωμένου Βασιλείου
Μαγνητικές, αγκυροβολημένες και νάρκες βυθού που συνήθως τοποθετούνται χειροκίνητα
Αρκετά εμπορικά πλοία χτυπήθηκαν μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
Τον κατηγορούσαν για περιστατικά ταπείνωσης και για απειλές απέλασης
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της σπουδαίας ανακάλυψης
Η φωτιά στο πλοίο τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε
Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.