- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Save the Children: 650.000 παιδιά ζουν στη φτώχεια στο Λίβανο
Λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα αυξήθηκε η παράτυπη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων
Εκατοντάδες άνθρωποι από τον Λίβανο προσπάθησαν τους τελευταίους μήνες να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να φτάσουν στην Κύπρο σύμφωνα με τη Save the Children.
Η οικονομική κρίση που ταλανίζει το Λίβανο οδήγησε εκατοντάδες ανθρώπους να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να φτάσουν στην Κύπρο με 650.000 παιδιά να ζουν στη φτώχεια σύμφωνα με τη Save the Children.
Από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο η μη κυβερνητική οργάνωση μέτρησε 21 απόπειρες απόπλου, έναντι μόλις 17 στο σύνολο του 2019.
Το φαινόμενο αυτό, που οφείλεται κυρίως στην άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που διέρχεται ο Λίβανος και στη φτωχοποίηση του πληθυσμού της χώρας, σημείωσε «σημαντική αύξηση» τον Σεπτέμβριο. Στη διάρκεια του μήνα αυτού «230 άνθρωποι με πέντε πλοιάρια εστάλησαν πίσω στον Λίβανο, αφού προσπάθησαν να διασχίσουν τη θάλασσα και να φτάσουν στην Κύπρο», ανέφερε η βρετανική ΜΚΟ.
Οι απόπειρες αυτές, που συχνά γίνονται με αυτοσχέδια πλεούμενα, έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά, σύμφωνα με τη Save the Children, η οποία έχει συλλέξει πολλές μαρτυρίες μεταναστών.
«Αρχίσαμε να μετράμε τις ημέρες μέχρι τον θάνατό μας, πίνοντας νερό από τη θάλασσα», διηγήθηκε ένας έφηβος.
«Παιδιά είδαν τις μητέρες τους να πεθαίνουν, ενώ γονείς χρειάστηκε να δέσουν τα πτώματα των παιδιών τους στα πλαϊνά του πλοίου ώστε να μην τα χάσουν στη θάλασσα», κατήγγειλε η ΜΚΟ.
Ένας 12χρονος Σύρος είδε τη μητέρα του να πεθαίνει την όγδοη και τελευταία ημέρα μιας αποτυχημένης απόπειρας διάπλου της Μεσογείου. «Ταξιδεύαμε επί περίπου 20 ώρες προτού μας τελειώσουν τα καύσιμα. Μετά μας είπαν ότι χαθήκαμε», δήλωσε.
Η άνοδος των τιμών, η κατάρρευση του εθνικού νομίσματος, η έλλειψη βασικών προϊόντων έχουν “καταστρέψει τα μέσα διαβίωσης” του πληθυσμού του Λιβάνου, επεσήμανε η Save the Children.
Σύμφωνα με την ΜΚΟ, «επιπλέον 650,000 παιδιά στον Λίβανο έχουν βυθιστεί στη φτώχεια τους τελευταίους έξι μήνες».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.