- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μπάιντεν: Συγκέντρωσε 31,5 εκατ. $ σε μία μέρα μετά το debate
Ρεκόρ δωρεών για τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος
Σύμφωνα με το Politico, ο Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε 3,8 εκατ. δολάρια μέσα σε μία μόνο ώρα μετά το τέλος του debate Ντόναλντ Τραμπ
Κάθε προηγούμενο ρεκόρ κατέρριψαν οι δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ, καθώς το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν κατάφερε να συγκεντρώσει 31,5 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές μία μόλις ημέρα μετά το χαοτικό debate με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με το αμερικανικό διαδικτυακό περιοδικό Politico, ο Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε 3,8 εκατ. δολάρια μέσα σε μία μόνο ώρα και συγκεκριμένα από τις 10 ως τις 11 το βράδυ της Τρίτης, όταν και ολοκληρώθηκε η τηλεμαχία του με τον νυν πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.
Μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας η εκστρατεία του υποψηφίου των Δημοκρατικών είχε συγκεντρώσει περίπου 10 εκατ. δολάρια από 215.000 Αμερικανούς πολίτες, εκ των οποίων οι 60.000 δώριζαν χρήματα για πρώτη φορά. Παράλληλα περίπου 100.000 Αμερικανοί προσφέρθηκαν να συμβάλουν εθελοντικά στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών των ΗΠΑ, η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν έχει συγκεντρώσει 141 εκατ. δολάρια περισσότερα από αυτήν του Τραμπ.
Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν μια εντυπωσιακή στροφή των δωρητών προς τον Τζο Μπάιντεν καθώς η εκστρατεία του είχε ελάχιστα χρήματα να δαπανήσει όταν έλαβε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ. Το πλεονέκτημα έγινε περισσότερο εμφανές καθώς τους τελευταίους μήνες ο Μπάιντεν ξοδεύει κατά δύο φορές περισσότερα χρήματα από τον αντίπαλό του, Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Οι δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος δεν ενισχύουν απλώς οικονομικά την εκστρατεία του Μπάιντεν, αλλά προσπαθούν να συμβάλουν με κάθε τρόπο. Το ActBlue, η ψηφιακή πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων που χρησιμοποιείται ευρέως από τους δημοκρατικούς υποψηφίους και τις πολιτικές επιτροπές, έχει σπάσει τα δικά της μηνιαία, ημερήσια και ωριαία ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων πολλές φορές τους τελευταίους μήνες. Αυτό κορυφώθηκε με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση χρημάτων σε μία μόλις ώρα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. δολαρίων, τη νύχτα που πέθανε η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ρουθ Μπάντερ Γκίνσμπουργκ.
Εκτός από διαφημίσεις τα χρήματα που συγκεντρώνει το επιτελείο του Μπάιντεν χρησιμοποιούνται επίσης για τη διοργάνωση προεκλογικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, μια εξέλιξη που, σύμφωνα με το Politico, έχει θορυβήσει τους επιτελείς της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.