- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Φάουτσι - Εμβόλιο: Στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου
«Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος απ' ότι υπολογίζουν ο Ντόναλντ Τραμπ και οι συνεργάτες του»
Έγκριση για το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού προς το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου, σύμφωνα με τον Άντονι Φάουτσι.
Περισσότερος χρόνος απ' ότι υπολογίζουν ο Ντόναλντ Τραμπ και οι συνεργάτες του αναμένεται να χρειαστεί η διάθεση του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με δηλώσεις του λοιμοξιολόγου Άντονι Φάουτσι.
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου πιστεύει ότι το εμβόλιο ίσως πάρει έγκριση προς το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς η FDA απαιτείται να λάβει όλα τα μέτρα για να προφυλάξει τους Αμερικανούς από παρενέργειες.
Ο Δρ. Φάουτσι, μιλώντας στο Κογκρέσο, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ένα εμβόλιο ασφαλές και αποτελεσματικό, ώστε να συμβάλλει στην καταπολέμηση της πανδημίας.
Η σημαντική επισήμανση που έκανε για τις έρευνες που διεξάγονται από τους επιστήμονες, ήταν ότι «υπάρχει ελπίδα» για περισσότερα από ένα εμβόλια, τα οποία αναμένεται να διατεθούν στους πολίτες μέχρι το τέλος του 2020 ή στις αρχές του 2021.
Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι ενημέρωσε ότι εμβόλια από τις εταιρείες Moderna, Pfizer, AstraZeneca και Johnson & Johnson, ξεκινούν ή έχουν ξεκινήσει ήδη την τρίτη φάση της έρευνας, δηλαδή τις δοκιμές σε ανθρώπους και την αποτελεσματικότητά τους, όπως και τις τυχόν παρενέργειες που παρουσιάζουν.
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε, μάλιστα, πως μία πέμπτη εταιρεία, η Novavax ετοιμάζεται τον Οκτώβριο να εισέλθει στην τρίτη φάση της έρευνας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, μεγαλώνοντας τη σχετική λίστα.
«Ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας, συμβάλλοντας παράλληλα στην αντιμετώπιση μίας νέας κρίσης στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους Αμερικανούς γερουσιαστές.
Πάντως, ο Δρ. Φάουτσι απέφυγε να δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα βρεθεί αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, παρ' ότι νωρίτερα εξέφρασε την αισιοδοξία του. «Οι επιστήμονες δεν «μπορούν να εγγυηθούν» ότι θα βρεθεί εμβόλιο. Εφόσον βρεθεί εμβόλιο, «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να υπολογίζουν την επιστροφή σε μία κανονικότητα στα μέσα με τέλη του 2021», τόνισε ο γνωστός λοιμοξιολόγος.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.