- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν μπέρδεψε το Ιράν με το Ιράκ σε ομιλία του
Δεν είναι η πρώτη φορά που υποπίπτει σε γλωσσικό λάθος
Το Ιράν με το Ιράκ μπέρδεψε ο Τζο Μπάιντεν σε προεκλογική του ομιλία εγείροντας αρκετές αντιδράσεις στα social media.
Σε ένα γλωσσικό λάθος υπέπεσε ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όταν κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, μπέρδεψε το Ιράν με το Ιράκ.
Συγκεκριμένα, ο Μπάιντεν σημείωσε πως «οι στρατιώτες των ΗΠΑ που πέθαναν στο Ιράν και το Αφγανιστάν είναι 6.000, έως σήμερα, 923. Όχι περίπου 6.900 - 923, γιατί κάθε ένας από αυτούς τους πεσμένους αγγέλους άφησε μια οικογένεια, μια κοινότητα».
Έπειτα φυσικά διόρθωσε το λάθος του, όταν μίλησε για τον αριθμό των τραυματισμένων στρατιωτών στις δύο χώρες.
«Οι στρατιώτες των ΗΠΑ που τραυματίστηκαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, 53.192. Όχι πάνω από 53.000».
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν υποπίπτει σε γλωσσικό λάθος και έτσι πολλοί εκ των πολιτικών του αντιπάλων διατυπώνουν εικασίες για την πνευματική υγεία του.
Ως εκ τούτου, ο γιατρός του Μπάιντεν δημοσιοποίησε, τον περασμένο Ιούλιο, την ιατρική αξιολόγηση του υποψήφιου των Δημοκρατικών και στην οποία ο πολιτικός χαρακτηρίζεται ως «υγιής, γεμάτος ενέργεια 77χρονος άνδρας».
Ο Τραμπ είναι πυρομανής του κλίματος
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι «πυρομανής του κλίματος» γιατί κατά την γνώμη του, ο Τραμπ αρνείται την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής, η οποία ευθύνεται εν μέρει για τις πυρκαγιές στις δυτικές ΗΠΑ.
«Αν δοθούν σε έναν πυρομανή του κλίματος τέσσερα χρόνια παραπάνω στον Λευκό Οίκο, πώς θα μπορεί να εκπλήσσεται κανείς όταν η Αμερική καίγεται ακόμη περισσότερο;», δήλωσε ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε υπαίθριο χώρο στο Ουίλινγκτον, στην Πολιτεία Ντέλαγουερ όπου κατοικεί.
O 77χρονος Μπάιντεν έκανε αυτή τη σύντομη ομιλία, χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις, την ώρα που το αεροπλάνο του Αμερικανού προέδρου προσγειωνόταν στην Καλιφόρνια.
Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί για λίγες ώρες αυτή τη μεγάλη Πολιτεία που πλήττεται από τις πυρκαγιές προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και να τιμήσει την Εθνική Φρουρά που παρεμβαίνει κυρίως για τη διάσωση των πληγέντων.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΗΠΑ - εκλογές: Η ηττοπάθεια των Δημοκρατικών
ΗΠΑ - εκλογές: Η ηττοπάθεια των Δημοκρατικών
Χωρίς να αναφέρει την κλιματική αλλαγή, ο ένοικος του Λευκού Οίκου υπαινίχτηκε το Σαββατοκύριακο μια υποτιθέμενη κακοδιαχείριση των δασών στις πληγείσες από τις φωτιές Πολιτείες, τις οποίες κυβερνούν Δημοκρατικοί.
«Εάν δώσουμε σε έναν σκεπτικιστή του κλίματος τέσσερα χρόνια παραπάνω στον Λευκό Οίκο, πώς θα μπορεί να εκπλήσσεται κανείς όταν περισσότερες περιοχές της Αμερικής είναι κάτω από το νερό; Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που να σέβεται την επιστήμη, που να καταλαβαίνει ότι οι ζημιές της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εδώ», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.
«Έχουμε την επιλογή, μπορούμε να δεσμευτούμε να προχωρήσουμε μπροστά μαζί καθώς ξέρουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι πρόκληση υπαρκτή που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας μας« ή «μπορούμε να επιλέξουμε τον δρόμο του Ντόναλντ Τραμπ: αγνοούμε τα γεγονότα, αρνούμαστε την πραγματικότητα, κάτι που ισοδυναμεί με πλήρη παράδοση», δήλωσε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τους έξι ανθρώπους που έχουν προσβληθεί, τρεις έχουν πεθάνει και ένας νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη Νότια Αφρική
Δεν εγκαταλείπω τη συνεργασία με τον Αμερικανό πρόεδρο, τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος
Έθεσε υποψηφιότητα για την γαλλική προεδρία στις εκλογές το 2012, το 2017 και το 2022
Το σχέδιο 14 σημείων που παρουσίασε το Ιράν
Τι περιλαμβάνει το νέο σχέδιο
Η πρόταση 14 σημείων που διαβίβασε μέσω του Πακιστάν το Ιράν στις Ηνωμένες Πολιτείες
18χρονη κατηγορεί τον influencer που έχει γίνει γνωστός ως πρόσωπο της τάσης «looksmaxxing»
Συμφώνησε στην 3η κατά σειρά αύξηση των ποσοστώσεων παραγωγής
Ο αλγόριθμος που «έτρεξαν» επιστήμονες και οι αντιδράσεις
Σκληρές εικόνες στο βίντεο ντοκουμέντο από το έγκλημα
Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη νέα ειρηνευτική πρόταση
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.