- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποκλείστηκαν στην Αφρική και έγιναν πρέσβεις Ολυμπιακής ομάδας
Η απίστευτη ιστορία ενός ζευγαριού κατά την περίοδο του lockdown
Ο Ρίκια και η Αγιούμι ξεκίνησαν για ταξίδι του μέλιτος και αποκλείστηκαν στην Αφρική λόγω lockdown αλλά έγιναν πρέσβεις της Ολυμπιακής ομάδας.
Πρέσβεις Ολυμπιακής ομάδας έγινε ένα ζευγάρι από την Ιαπωνία, όταν το lockdown τους «βρήκε» στην Αφρική.
Ο Ρίκια και η Αγιούμι πραγματοποιούσαν ταξίδια σε όλο τον κόσμο για τον μήνα του μέλιτός τους όταν η απαγόρευση των πτήσεων λόγω της πανδημίας τους βρήκε να παραμένουν για πέντε μήνες στο αρχιπέλαγος των δέκα μικρών νησιών δυτικά της Αφρικής.
Η Ευρώπη είχε «χτυπηθεί» από τον κορωνοϊό κι έτσι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ιαπωνία ενώ ταυτόχρονα φοβούνταν να ταξιδέψουν στην ηπειρωτική Αφρική λόγω της πανδημίας.
Έτσι, χρησιμοποίησαν τις γνώσεις και τις ικανότητες τους για να βγάλουν τα προς το ζην, αφού δεν διέθεταν ούτε εργασιακή βίζα.
Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους τράβηξε το ενδιαφέρον της Ολυμπιακής Επιτροπής του Πράσινου Ακρωτηρίου, κάτι που σε συνδυασμό με τους δεσμούς που είχαν αναπτύξει με τους ντόπιους, οδήγησε στο να γίνουν ο Ρίκια και η Αγιούμι μέλη της ομάδας που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 όπου και θα λάβει μέρος με 3 ή 4 αθλητές διεκδικώντας το πρώτο τους μετάλλιο.
«Θέλουν να γίνω πρέσβης της ολυμπιακής ομάδας. Όταν επιστρέψω στο Τόκιο, θα δουλέψω γι’ αυτούς» δήλωσε ο Ρίκια.
«Νιώσαμε την ανάγκη να τους ανταποδώσουμε τα όσα έκαναν για εμάς. Είναι Ιάπωνες υπήκοοι και στο όνομα της φιλίας που έχουμε με τη χώρα τους, αξίζουν να τους φερθούμε καλά.
»Ήταν συμφέρον μας να τους συνοδεύσουμε στο ταξίδι τους και να τους κάνουμε μέρος της περιπέτειας μας στην Ιαπωνία», είπε ο αρχηγός της Ολυμπιακής ομάδας της αφρικανικής χώρας, Λεονάρντο Κούνια, για το ζευγάρι που έχουν γίνει σχεδόν celebrities στο Πράσινο Ακρωτήρι.
Από τα βίντεο και το μόντελινγκ στην Ολυμπιακή ομάδα
Πριν το ταξίδι που έμελλε να αλλάξει τη ζωή τους, ο Ρίκια εργαζόταν περιστασιακά ως βιντεογράφος στην Ιαπωνία κι έτσι άδραξε την ευκαιρία να προβάλλει στα social media τα τοπικά αξιοθέατα, μαζί με εστιατόρια κι επιχειρήσεις, με αντάλλαγμα διαμονή και φαγητό, ενώ η Αγιούμι έκανε το ρόλο του μοντέλου.
Μια win-win κατάσταση και για το ζευγάρι αλλά και για την Ολυμπιακή ομάδα του Πράσινου Ακρωτηρίου που βρήκε δύο απρόσμενους βοηθούς στην περιπέτεια τους τους το 2021 στους Ολυμπιακούς.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μάικλ Φίλιπς δηλώνει ότι πάσχει από μικροφαλλία και μιλά ανοιχτά κατά του body shaming
Μετά το περιστατικό παρήγγειλε χάπι αντισύλληψης
Το σχέδιο αφορά κυρίως εποχικούς εργαζομένους
Η ανάλυση βασίστηκε σε ψηφιακά ίχνη χρήσης ιστοσελίδων και εφαρμογών
Στρατηγικά βομβαρδιστικά έπληξαν στόχους βαθιά στο εσωτερικό του Ιράν, αναφέρει η CENTCOM
Πώς θα επιλεγεί ο νέος ανώτατος ηγέτης
Οι δηλώσεις των ηγετών - Από την ανοιχτή καταδίκη του Σάντσεθ έως τις ελπίδες για «νέα εποχή» στην Τεχεράνη
«Η Τουρκία θα εντείνει τις επαφές σε όλα τα επίπεδα για άμεση κατάπαυση πυρός» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος
Έρευνα αποκαλύπτει θεαματική στροφή του παγκόσμιου οικονομικού εγκλήματος - Η Ρωσία στο επίκεντρο
Οι διπλωματικές συνομιλίες στη Γενεύη κατέρρευσαν σε 48 ώρες σε κλίμα έντασης, οδηγώντας στην έναρξη των βομβαρδισμών
Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τα αντίποινα όσο διαρκούν οι επιθέσεις εναντίον του
Τιμήθηκε με πολυάριθμα παράσημα για τη δράση του
Μόνο το 2009 συμμετείχε σε περίπου 550 επίσημες εκδηλώσεις
Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να τους χτυπήσουμε
Διχασμένοι οι νομικοί για τις επιχειρήσεις - Τι προβλέπει ο Χάρτης του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο
Ο λόγος που δεν εντοπίστηκαν για να αναχαιτιστούν
Αύξηση πυρηνικών κεφαλών ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος από τη βάση του Λονγκ
Ο αριθμός των καταφυγίων καλύπτει περίπου το 45% του συνολικού πληθυσμού
«Η επίθεση του Ιράν στη βάση μας στην Κύπρο δεν είναι αντίποινα για τη στάση μας»
Το Ριάντ αναδεικνύεται σε βασικό κόμβο διαφυγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.