- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Ακόμη και νέο lockdown περιμένουν οι Γερμανοί
Σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση του περιοδικού «Der Spiegel»
Το 82% των ερωτηθέντων περιμένει είτε «οπωσδήποτε» είτε «μάλλον» αυστηροποίηση των μέτρων στη Γερμανία λόγω κορωνοϊού, ακόμη και νέο lockdown
Νέους αυστηρούς περιορισμούς, ακόμη και νέο «lockdown», αλλά και περισσότερα οικονομικά προβλήματα αναμένει η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Όπως αναδεικνύεται από δημοσκόπηση του περιοδικού «Der Spiegel», το 82% των ερωτηθέντων περιμένει είτε «οπωσδήποτε» είτε «μάλλον» αυστηροποίηση των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ μόνο ένα 10% εκτιμά ότι δεν θα επιβληθούν νέοι περιορισμοί.
Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές συνέπειες ενδεχόμενων νέων μέτρων, είναι σχεδόν απόλυτη (88%) η άποψη ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Το 52% θεωρεί μάλιστα ότι οι συνέπειες θα είναι «πολύ αρνητικές», το 6% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω οικονομικές συνέπειες, ενώ υπάρχει και ένα 5% που αναμένει θετική επίδραση από πιθανά νέα μέτρα περιορισμού. Ερωτώμενοι πάντως για την ατομική οικονομική τους κατάσταση σε σχέση με ενδεχόμενους νέους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, οι Γερμανοί σε ποσοστό 62% δεν αναμένουν αρνητικές συνέπειες, κατά 30% πιστεύουν ότι θα έχουν οικονομικές απώλειες, ενώ το 3% περιμένει μάλιστα ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί.
Στο μεταξύ οι αρνητές της πανδημίας του κορωνοϊού σχεδιάζουν νέες διαδηλώσεις για τις 29 Αυγούστου, στο Βερολίνο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, οι διοργανωτές, η «Πρωτοβουλία κόντρα στο ρεύμα 711», έχουν ήδη ενημερώσει ότι θα συγκεντρωθούν περίπου 17.000 άτομα, ενώ για την εκδήλωση που προγραμματίζουν στο τέλος της πορείας έχουν αναφέρει 22.500 άτομα.
Ανάλογη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το προηγούμενο Σάββατο, στην διάρκεια της οποίας συνειδητά δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν προστατευτικές μάσκες. Μαζί με τους αρνητές της πανδημίας και του εμβολιασμού διαδήλωσαν και ακροδεξιές οργανώσεις, ενώ πυροδοτήθηκε έντονη συζήτηση σχετικά με το εάν θα πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για όποιον παραβιάζει τους κανόνες περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού, ακόμη και για το εάν θα πρέπει να αναθεωρηθεί το όριο της ελευθερίας στις διαδηλώσεις.
Στον αντίποδα, στο πλαίσιο των πολιτικών προστασίας από τον ιό, οι υγειονομικές υπηρεσίες στο Όφενμπαχ και στην Καρλσρούη ζητούν από τους γονείς, σε περίπτωση υποψίας μόλυνσης από κορονοϊό, να απομονώνουν τα παιδιά ηλικίας 3-11 ετών σε διαφορετικό χώρο για όλη την διάρκεια της καραντίνας και να μην έρχονται σε επαφή μαζί τους ούτε κατά την διάρκεια του φαγητού. Προειδοποιούν μάλιστα ότι σε περίπτωση που αυτός ο κανονισμός δεν τηρείται, οι αρμόδιες κρατιδιακές αρχές θα μπορούν να απομακρύνουν τα παιδιά από την οικογένεια για το υπόλοιπο της καραντίνας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν έχω την παραμικρή ανησυχία για αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν για την κρίση στη Μέση Ανατολή
«Το πρόβλημά μας είναι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Προειδοποιήσεις για αυξημένη απειλή επιθέσεων, κυβερνοεπιθέσεων και ριζοσπαστικοποίησης
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν σκοτώθηκε το προηγούμενο Σάββατο μετά από βομβαρδισμό
Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο – Στα τέλη Σεπτεμβρίου πιθανό το δημοψήφισμα για τις συνομιλίες με ΕΕ
Το υψηλό κόστος των Patriot οδηγεί ΗΠΑ και χώρες του Κόλπου σε ουκρανικά anti-drones χαμηλού κόστους
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου προαναγγέλλει «και άλλες εκπλήξεις» για την Τεχεράνη
Ο Τραμπ επιτίθεται στον Χέρτζογκ και ζητά άμεση χάρη στον Νετανιάχου - Το Ισραήλ επικαλείται το κράτος δικαίου
Στη θέση της ο γερουσιαστής Μαρκγουέιν Μάλιν από την Οκλαχόμα
Απομακρύνθηκε βίαια από φρουρούς ενώ φώναζε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης σε ακρόαση της Γερουσίας
Η κρατική τηλεόραση δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση
«Να μπει τέλος στις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
«Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια», δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Δεν σκοπεύουμε να κλείσουμε προς το παρόν τα Στενά του Ορμούζ», διαβεβαιώνει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Βαλλιστικός πύραυλος έπληξε εγκατάσταση στο Μααμίρ με περιορισμένες ζημιές, χωρίς ανθρώπινες απώλειες
«Ο γιος του Χαμενεΐ είναι απαράδεκτος», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Πολύ σύντομα η Νταχίγια θα μοιάζει με το Χαν Γιουνές» έγραψε ο Μπεζαλέλ Σμότριτς
Υπόσχεση για αμερικανική στήριξη σε πιθανή εξέγερση
«Φρικτή και επικίνδυνη ιδέα», απαντούν οι Ρεπουμπλικανοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.