Κοσμος

Νέα Υόρκη: Επανέναρξη των εργασιών του Αγίου Νικολάου (video)

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Υόρκη: Επανέναρξη των εργασιών του Αγίου Νικολάου
Ο Άγιος Νικόλαος στη Νέα Υόρκη © Facebook

Επανέναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» στη Νέα Υόρκη με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής πραγματοποιήθηκε.

Παρών ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην επανέναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» στη Νέα Υόρκη , όπου και τελέσθηκε αγιασμός.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και διάφοροι τοπικό φορείς.

Η ανέγερση του νέου ναού θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρισκόταν και ο προηγούμενος, ο οποίος υπέστη καταστροφές κατα τη διάρκεια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Οι εργασίες ανοικοδόμησής του ξεκίνησαν ξανά μετά από πολλές αναβολές τα τελευταία 20 χρόνια.

Στόχος είναι να λειτουργήσει ξανά το 2021, ενώ έντονο είναι το ενδεχόμενο να γίνει την 11η Σεπτεμβρίου όταν και θα συμπληρωθούν 20 χρόνια από τους Δίδυμους Πύργους.

«Είμαι ευγνώμων για την επανεκκίνηση των εργασιών. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν στην επίτευξή του», σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.

Εν συνεχεία, μάλιστα, τόνισε πως έμπνευση για τον Άγιο Νικόλαο υπήρξε ο ναός της Αγίας Σοφίας, στέλνοντας έτσι μήνυμα και στην Τουρκία για τη μετατροπή του ναού σε τζαμί.

«Ακόμη και όταν η Αγία Σοφία χρησιμοποιείται για να επιτύχουν κάποιοι κοντόφθαλμους και αποκλειστικούς στόχους «δόξας» και κυριαρχίας, ο Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου θα γίνει μια ανοιχτή και περιεκτική μαρτυρία της μέγιστης απόδειξης ανθρώπινης προσδοκίας για το Θείο.

»Ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει με την Αγία Σοφία, η Μεγάλη Εκκλησία θα είναι πάντα δική μας και εμείς οφείλουμε να κάνουμε τον Άγιο Νικόλαο μια μαρτυρία γι' αυτό», σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ