Κοσμος

Ιταλία: Σε καραντίνα όσοι έρχονται από Ρουμανία και Βουλγαρία

Σε αυξημένη επιφυλακή οι ιταλικές υγειονομικές υπηρεσίες μετά τη σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ιταλία
Κορωνοϊός στην Ιταλία © EPA/REDAZIONE TELENEWS

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Οι ταξιδιώτες από Ρουμανία και Βουλγαρία θα μπαίνουν σε καραντίνα - Ανησυχία για τα «εισαγόμενα» κρούσματα.

Την απόφαση να μπαίνουν σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από Βουλγαρία και Ρουμανία πήραν οι ιταλικές αρχές.

Στην Ιταλία επικρατεί προβληματισμός λόγω της σημαντικής αύξησης που παρατηρείται στα νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ η ανησυχία εντείνεται και για τα «εισαγόμενα».

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε εντολή για να τίθενται σε καραντίνα όσοι ήταν στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία τις τελευταίες 14 ημέρες, ένα μέτρο που έχει στόχο να αποτρέψει την εισαγωγή νέων κρουσμάτων κορωνοϊού από το εξωτερικό. «Ο ιός δεν έχει ηττηθεί, συνεχίζει να κυκλοφορεί. Για τον λόγο αυτό πρέπει ακόμη να είμαστε προσεκτικοί» έγραψε ο Σπεράντσα στο Facebook.

Η Ιταλία, μία από τις χειρότερα πληγείσες ευρωπαϊκές χώρες από τον κορωνοϊό, έχει ήδη απαγορεύσει την είσοδο σε ανθρώπους που προέρχονται από 16 χώρες -ανάμεσά τους η Βραζιλία που μαστίζεται από την Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι μια ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, οι υγειονομικές υπηρεσίες της Ιταλίας ανακοίνωσαν ότι δυο οικιακές βοηθοί στη Ρώμη, οι οποίες είχαν μόλις επιστρέψει από τη Ρουμανία, διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό. Συνολικά, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην ιταλική πρωτεύουσα που ανακοινώθηκαν, ήταν 26, εκ των οποίων τα 12 θεωρήθηκαν «εισαγόμενα».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ