- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Καλίν για NAVTEX-Καστελόριζο: Υπερβολική η αντίδραση της Ελλάδας
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας επανέλαβε ότι η Άγκυρα επιδιώκει διάλογο για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και βραχονησίδες
Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση της Ελλάδας μετά την τουρκική NAVTEX για τις έρευνες στο Καστελόριζο.
Την άποψη ότι η αντίδραση της Ελλάδας μετά την τουρκική NAVTEX για το Καστελόριζο ήταν υπερβολική, εξέφρασε ο Ιμπραήλ Καλίν.
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, σε δηλώσεις του την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί πολεμική ή πολιτική ένταση.
«Η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονας, μοιραζόμαστε ιστορία και πολιτισμό. Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, μοιραζόμαστε πολλά. Υπάρχουν θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο που δεν έχουν λυθεί για λόγους ρυθμίσεων Δικαίου. Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι νησιά όπως το Καστελόριζο έχουν υφαλοκρηπίδα. Όμως, είναι 2 χιλιόμετρα από την Τουρκία και 580 από το ελληνικό έδαφος (mainland).
» Αυτό δεν μπορεί να ισχύει, είναι κατά της λογικής και των διεθνών συνθηκών. Η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές απόψεις», υποστήριξε ο Καλίν, σχολιάζοντας ως «υπερβολική» την αντίδραση της Ελλάδας μετά την τουρκική NAVTEX για τις «σεισμικές» έρευνες από το Oruc Reis νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο.
«Η αντίδραση της Ελλάδας είναι υπερβολική. Σαν να ήταν μια στρατιωτική κίνηση. Δε θέλουμε στρατιωτική ή πολιτική ένταση. Θέλουμε η Τουρκία και η Ελλάδα να συμφωνήσουν σε μια ρύθμιση. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Ελλάδα για όλα τα θέματα, το έχει πει ο πρόεδρος (Ερντογάν): για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, βραχονησίδες, όλα μέρος των συζητήσεων» ξεκαθάρισε ο Καλίν.
Ιμπραήμ Καλίν κατά Ελλάδας και Κύπρου: Χρησιμοποιούν την ΕΕ για να εκβιάσουν
Αναφορικά με την Κύπρο, ο κ. Καλίν τόνισε ότι οι Κύπριοι κάνουν ακριβώς το ίδιο που κάνουν και οι Έλληνες.
«Χρησιμοποιούν το γεγονός ότι είναι μέλη της ΕΕ για να διαπραγματευτούν και να ασκήσουν πίεση κατά της Τουρκίας. Δε θα λειτουργήσουν οι κυρώσεις και η γλώσσα του εκβιασμού» τόνισε.
Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ενεργειακό πεδίο, ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε: «Θέλουμε μοίρασμα των ενεργειακών αποθεμάτων. Η Τουρκία έχει εξαιρεθεί από όλες τις κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, που συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και οι άλλοι. Για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους εξαιρούν την Τουρκία».
«Και τώρα θέλουν την Τουρκία να παρακολουθεί απλώς. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να γυρίσουμε "νέα σελίδα", να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για όλα τα θέματα, για αποκατάσταση εμπιστοσύνης. Πιστεύουμε ότι όλα μπορούν να λυθούν μέσω διαπραγματεύσεων. Αν πιέσει κάποια πλευρά, κάποια χώρα με απειλές, αυτό δεν θα οδηγήσει πουθενά» κατέληξε ο Ιμπραήμ Καλίν για την αντίδραση της Ελλάδας μετά την τουρκική NAVTEX για το Καστελόριζο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ίδιο το κτίριο του κοινοβουλίου αποτελεί σύμβολο αυτής της αναχρονιστικής πραγματικότητας.
Παρά το αμερικανικό σχέδιο για τερματισμό του πολέμου, οι μάχες συνεχίζονται επί του πεδίου
«Σαφή ένδειξη» της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη
Οι αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο ζώα
Οι αρχές συνεχίζουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης των θυμάτων
Η υπόθεση αναδεικνύει τα γκρίζα σημεία που συχνά υπάρχουν στα συμβόλαια ασφάλισης κατοικιδίων
Τι αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times
Δεν προκύπτουν προς το παρόν εις βάρος τους ποινικές ευθύνες, δηλώνουν οι αρχές
Ο Ντενίς Καπούστιν, γνωστός και με το ψευδώνυμο «White Rex», ίδρυσε το 2022 το Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα
Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες
Τι αναφέρει το ηχητικό ντοκουμέντο της αστυνομίας
Η Αμερικανίδα σταρ ενημερώθηκε για τους τραυματίες και τη ροή βοήθειας στη Γάζα
Από το 1929 έως το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, φιλοξενούσε μυστικές εγκαταστάσεις έρευνας και παραγωγής δηλητηριωδών αερίων
Πιθανόν να χρειαστούν μέρες πριν ταυτοποιηθούν τα θύματα
Το διάσημο chatbot έγραψε ότι λυπάται για το περιστατικό
Η οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο της οργής
Αυτό το χάσμα εξηγεί και τον τόνο συναγερμού που υιοθετούν ολοένα και περισσότεροι δυτικοί αξιωματούχοι
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιτίθεται δημόσια στον νέο δήμαρχο Νέας Υόρκης, λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, κατηγορώντας τον για αντισημιτισμό
Η αγωγή αφορά καταγγελίες επίσης αντίποινα και άδικη απόλυση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.