Κοσμος

Ξέσπασμα Μενέντεζ: Τα νερά στο Καστελόριζο ανήκουν στην Ελλάδα

Μόνο η Τουρκία το αμφισβητεί - Το αιχμηρό tweet του Δημοκρατικού Γερουσιαστή κατά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ © EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο Μπομπ Μενέντεζ, Δημοκρατικός γερουσιαστής, ξεκαθαρίζει ότι τα νερά στο Καστελόριζο ανήκουν μόνο στην Ελλάδα και καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναθεωρήσει.

Θέση για την τουρκική NAVTEX στο Καστελόριζο και το πώς αντέδρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (σ.σ. έκανε λόγο για «έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο») πήρε ο Μπομπ Μενέντεζ.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ ξέσπασε κατά της Τουρκίας, αφήνοντας αιχμές κατά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Με μήνυμά του στο Twitter ο Μπομπ Μενέντεζ αναφέρεται στην τουρκική NAVTEX για το Καστελόριζο, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη νέα προκλητική ενέργεια από την Τουρκία. Μεταξύ άλλων ο Μπομπ Μενέντεζ καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να προβεί σε νέα ανακοίνωση με την οποία θα ξεκαθαρίζει ότι η Τουρκία δεν έχει το δίκιο με το μέρος της και είναι η μοναδική που ευθύνεται για την ένταση που προκλήθηκε.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι -η μόνη χώρα που "αμφισβητεί" αυτά τα νερά είναι η Τουρκία. Αυτά τα ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να αναγνωρίσει κατηγορηματικά και δημόσια ότι η Τουρκία μόνη της είναι υπεύθυνη για την ένταση σε αυτά» αναφέρει σε ανάρτησή του ο γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ, Μπομπ Μενέντεζ.

 

 

Σημειώνεται ότι στην πρώτη αντίδραση των ΗΠΑ μετά την τουρκική NAVTEX για «σεισμικές» έρευνες νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε την Τουρκία να μην προχωρήσει το σχέδιό της, κάνοντας όμως λόγο για «αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και από κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ