- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μισισίπι: Αφαιρέθηκε το έμβλημα της Συνομοσπονδίας των Νοτίων
Από τη σημαία της πολιτείας καθώς αποτελούσε υπενθύμιση της δουλείας
Το έμβλημα της Συνομοσπονδίας των Νοτίων στη σημαία του Μισισίπι αποσύρθηκε για να αφαιρεθεί η υπενθύμιση της δουλείας.
Στα ιστορικά αρχεία μπήκε το έμβλημα της Συνομοσπονδίας των Νοτίων στη σημαία του Μισισίπι, με τον κυβερνήτη της πολιτείας να υπογράφει το νόμο που επικυρώνει την αφαίρεσή του ως σημάδι υπενθύμισης της δουλείας.
Ο κυβερνήτης του Μισισίπι Τέιτ Ριβς υπέγραψε το νομοσχέδιο για την αντικατάσταση της υπάρχουσας σημαίας της πολιτείας που περιλαμβάνει το έμβλημα της Συνομοσπονδίας των Νότιων Πολιτειών της Αμερικής, σε μια κίνηση που πυροδοτήθηκε από ένα ρεύμα υποστήριξης στις ΗΠΑ για κατάργηση των συμβόλων της δουλείας και του ρατσισμού.
Η αντικατάσταση της σημαίας - μακροχρόνια πηγή διαμάχης σε μια από τις νότιες πολιτείες που αποσχίστηκαν και πολέμησαν ενάντια στην κατάργηση της δουλείας στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο του 1860 – έρχεται μετά την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεσότα.
Ο θάνατός του προκάλεσε διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα ενάντια στη φυλετική αδικία και την αστυνομική βαρβαρότητα και αναβίωσε αιτήματα για την απομάκρυνση αγαλμάτων ηγετών της Συνομοσπονδίας, του Χριστόφορου Κολόμβου και άλλων που θεωρούνται σύμβολα ρατσισμού και αποικιακής καταπίεσης.
«Κατανοώ την ανάγκη να μπει στην Ιστορία η σημαία του 1894 και να βρούμε μια σημαία που συμβολίζει καλύτερα όλο το Μισισιπή», δήλωσε ο Ριβς σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι όσοι θέλουν αλλαγή δεν προσπαθούν να διαγράψουν την Ιστορία». «Αυτή δεν είναι μια πολιτική χειρονομία, είναι μια μοναδική ευκαιρία να ενωθούμε ως μια οικογένεια του Μισισιπή, να συμφιλιωθούμε και να προχωρήσουμε», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης, πριν υπογράψει αυτόν τον νόμο.
Ο νόμος προβλέπει τη σύσταση μιας επιτροπής για το σχεδιασμό μιας νέας πολιτειακής σημαίας. Οι πολίτες του Μισισίπι, σχεδόν το 40% των οποίων είναι Αφροαμερικανοί, θα πρέπει να ψηφίσουν για τη νέα σημαία τον Νοέμβριο. Εάν την απορρίψουν, η πολιτεία δεν θα έχει σημαία έως ότου εγκριθεί μια καινούργια.
Η σημαία, η οποία περιελάμβανε τη σημαία της Συνομοσπονδίας των Νότιων Πολιτειών, κυμάτιζε πάνω από το Καπιτώλιο της πολιτείας στο Τζάκσον για 126 χρόνια. Καταργήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο μετά την έγκριση του νομοσχεδίου από τους βουλευτές και γερουσιαστές του Μισισιπή.
Το Μισισίπι ήταν η τελευταία αμερικανική πολιτεία που είχε στη σημαία της το έμβλημα της Συνομοσπονδίας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.