Μουσικη

Beyonce: Νέο single - Τίμησε την κατάργηση της δουλείας

Οι στίχοι έχουν αναφορές στην πανδημία Covid-19 και την αστυνομική βαρβαρότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπιγιόνσε
Μπιγιόνσε ©EPA/ANTONIO LACERDA

H Beyonce κυκλοφόρησε το single «Black Parade» στις 19η Ιουνίου για να τιμήσει την ημέρα της κατάργησης της δουλείας στις ΗΠΑ.

Η Beyoncé χάρισε στον κόσμο ένα νέο single έκπληξη με τίτλο «Black Parade». Η βασίλισσα της ποπ και R&B, επέλεξε τη 19η Ιουνίου, ή Juneteenth για να κυκλοφορήσει το τραγούδι, την ημέρα που τιμάται η κατάργηση της δουλείας το 1856 στις ΗΠΑ

«Επιστρέφω στο Νότο, επιστρέφω εκεί όπου οι ρίζες μου δεν εξασθένησαν» αναφέρει η γεννημένη στο Τέξας, τραγουδίστρια ανοίγοντας το κομμάτι. Οι στίχοι έχουν αναφορές στην πανδημία Covid-19, την αστυνομική βαρβαρότητα και την Ταμίκα Μάλορι που πρωτοστάτησε στο γυναικείο κίνημα Women's March και τώρα συμμετέχει ενεργά στο Black Lives Matter .

Τα έσοδα από το τραγούδι θα διατεθούν για τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων ιδιοκτησίας μαύρων ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα «Black Parade Route» της τραγουδίστριας. Συγκεκριμένα, τα έσοδα θα διατεθούν στο Black Business Impact Fund της πρωτοβουλίας BeyGOOD, το οποίο διαχειρίζεται η National Urban League, ιστορική μη κερδοσκοπική οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων για την οικονομική ενδυνάμωση, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Το να είσαι Μαύρος είναι ο ακτιβισμός σου» αναφέρεται στην ιστοσελίδα. «Η μαύρη αριστεία είναι μια μορφή διαμαρτυρίας. Η μαύρη χαρά είναι το δικαίωμά σας» τονίζεται.

Η σελίδα «Black Parade Route» χρησιμεύει επίσης ως κατάλογος των επιχειρήσεων που ανήκουν σε μαύρους και δημιουργήθηκε από τη Zerina Akers στυλίστρια της Beyoncé σε συνεργασία με το @black.own.everything.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες streaming, συμπεριλαμβανομένων των Tidal, Spotify και YouTube. Η Beyoncé κοινοποίησε επίσης το single έκπληξη στο Instagram.

«Ελπίζω να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τη χαρά και να υμνούμε ο ένας τον άλλον, ακόμη και ενώ αγωνιζόμαστε. Συνεχίστε να θυμάστε την ομορφιά, τη δύναμη και την αντοχή μας» έγραψε. «Το BLACK PARADE υμνεί εσάς, τη φωνή σας και τη χαρά σας» συμπλήρωσε η τραγουδίστρια.

BLACK PARADE

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ