Κοσμος

Το Reddit διέγραψε ομάδα υποστηρικτών του Τραμπ

Λόγω παραβίασης των κανόνων για τη ρητορική μίσους - Αποτελείτο από 790.000 μέλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ © EPA/SARAH SILBIGER

Ολοένα και αυξάνονται οι πλατφόρμες που βρίσκει απέναντι του ο Ντόναλντ Τραμπ - Μετά το Twitter και το twitch, τώρα και το Reddit.

Στη διαγραφή ομάδας υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ, λόγω παραβίασης των κανόνων του σχετικά με ρητορική μίσους προχώρησε το Reddit.

Η δημοφιλής πλατφόρμα επικοινωνίας ακολουθώντας τα πρότυπα του Twitter αποφάσισε να προχωρήσει στην διαγραφή της ομάδας με όνομα «Ο Ντόναλντ» που απαριθμούσε περισσότερα απο 790.000 μέλη και δημοσίευε υλικό προπαγανδιστικού περιεχομένου για τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Το Reddit είναι ένα μέρος που προωθεί τη συλλογικότητα και τη συνεργασία όχι την επιθετικότητα σε ανθρώπους», τόνισε ο Στιβ Χιούφμαν, εκτελεστικός διευθυντής του Reddit και συμπλήρωσε πως «Η ομάδα αυτή διαρκώς παραβίαζε αυτούς τους όρους».

Αξίζει να αναφερθεί πως το Reddit αναμένεται να προχωρήσει στο κλείσιμο ακόμα 2.000 ομάδων όλων των πολιτικών κατευθύνσεων.

Πλέον όλες οι πλατφόρμες social media προχωρούν σε εκτενή έλεγχο του περιεχομένου που δημοσιεύεται κυρίως από υποστηρικτές του Τραμπ. Ενώ το Facebook, το YouTube, το Reddit και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρχικά είχαν κρατήσει ουδέτεροι στάση, πλέον οι χρήστες τους πιέζουν να λάβουν μέτρα κατά της ρητορικής μίσους και της διάδοσης fake news στις πλατφόρμες τους.

Το Twitter άρχισε ήδη να τοποθετεί προειδοποιητικές ετικέτες σε μερικά από τα tweets του Τραμπ χαρακτηρίζοντάς τα ως fake news ή ως περιεχόμενα προώθησης της βίας. Το Snapchat είπε επίσης ότι θα απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου αφού διαπιστώσει ότι τα δημόσια σχόλιά του από τον ιστότοπο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βία.

Τη Δευτέρα, μάλιστα, η πλατφόρμα του Twitch ανέστειλε τον λογαριασμό του Τραμπ για παραβίαση των πολιτικών κατά του μίσους. Το κανάλι του Τραμπ είχε αναμεταδώσει ένα από τα βίντεο της εκστρατείας του από το 2015, στο οποίο επιτέθηκε λεκτικά προς τους Μεξικανούς και τους μετανάστες. Το YouTube επίσης ξεκαθάρισε πως θα απενεργοποιήσει έξι κανάλια που προωθούσαν τη βία.

Τέλος, το Facebook παραμέρισε την ουδέτερη στάση του και βλέποντας τις αντιδράσεις να γιγαντώνονται εναντίον του, αποφάσισε πως δεν θα προβάλλει καμία διαφήμιση πολιτικού περιεχομένου ενόψει των εκλογών των ΗΠΑ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ