Από τα Κανάρια Φελίπε & Λετίσια «σώζουν» τον τουρισμό τους
Ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας
Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, Φελίπε και Λετίσια, κάνουν περιοδεία για την προώθηση του τουρισμού της Ισπανίας.
Τις Κανάριες Νήσους επισκέφτηκαν ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας τους για την επανεκκίνηση και διάσωση του τουρισμού της χώρας μετά την κρίση με τον νέο κορωνοϊό. Ο βασιλιάς Φελίπε ο Έκτος και η βασίλισσα Λετίσια επισκέφτηκαν το μουσείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στον συγγραφέα από τα Κανάρια Μπενίτο Πέρες Γκάλδος και είχαν συναντήσεις με φορείς του τουριστικού κλάδου του δημοφιλούς νησιωτικού συμπλέγματος που βρίσκεται βορειοδυτικά της Αφρικής στον Ατλαντικό ωκεανό.
Κάθε χρόνο η Ισπανία υποδέχεται 83 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό. Ο τουρισμός συνεισφέρει περίπου το 14% του ισπανικού ΑΕΠ, ενώ τα συνολικά έσοδα για ξενοδοχεία, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα υπολογίζονταν γύρω στα 92 δις ευρώ για το 2019.
Στα Γκραν Κανάρια ο κόσμος επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Φελίπε και τη Λετίσια φωνάζοντας «Viva» και αποφεύγοντας βέβαια τις χειραψίες λόγω της πανδημίας. Η περιοδεία του βασιλικού ζεύγους λέγεται «Η Ισπανία στα Σίγουρα» και μέσα στις επόμενες ημέρες ο Φελίπε και η Λετίσια σκοπεύουν να επισκεφτούν όλες της περιοχές της χώρας.
Η Ισπανία άνοιξε τα σύνορά της στους τουρίστες την περασμένη Κυριακή, αλλά ακόμα πολλές τουριστικές επιχειρήσεις δεν λειτουργούν. Στη Μαγιόρκα λειτουργούν μόλις 35 ξενοδοχεία, δηλαδή μόλις το 5% των συνολικών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων που διαθέτει το νησί.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H ανάλυση του Bloomberg
Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Πάνω από 10.000 οι συλλήψεις - Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
«Όχι στην τρομοκρατική Ισλαμική Δημοκρατία», φώναζαν υποστηρικτές του Παχλεβί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στις απειλές Τραμπ
Στο ναδίρ οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Αβάνας
Διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να δημοσιεύουν δηλώσεις κατά της ICE στο διαδίκτυο
Το μυώδες σώμα κερδίζει δημοτικότητα για πολλές γυναίκες στην εποχή του Ozempic
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Στους 466 οι νεκροί διαδηλωτές
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Κούβα έχει το απόλυτο δικαίωμα να εισάγει καύσιμα από όπου θέλει
Παραιτείται από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης η σύζυγος Χριστοδουλίδη
«Δεν θα υπάρξει άλλο πετρέλαιο ή χρήματα που θα πηγαίνουν στην Κούβα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν
Γιατί δεν ζητά συγγνώμη για τη διατήρηση της φιλίας τους μετά την πρώτη καταδίκη;
Τι είπε για τα βεγγαλικά στα ποτά
Οι ιρανικές αρχές κατηγορούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές
Θα μπορούσε ο στρατός να αναλάβει την εξουσία;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.