- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Οι περισσότεροι Ισπανοί δεν θα πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι λόγω κορωνοϊού.
Πάνω από τα δύο τρίτα των Ισπανών δεν σκέφτονται να πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι, παρά την άρση των μέτρων καραντίνας που είχαν επιβληθεί λόγω του νέου κορωνοϊού, και όσοι σχεδιάζουν να το κάνουν, θα παραμείνουν στην πλειονότητά τους στη χώρα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Περίπου το 65,7% των ερωτηθέντων δεν σκοπεύει να φύγει για διακοπές αυτό το καλοκαίρι και το 7% διστάζει να το κάνει, καταδεικνύει η μηνιαία δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS), ενός δημόσιου οργανισμού, που έθεσε τα σχετικά ερωτήματα σε 4.258 ανθρώπους.
Εκ του 27,2% όσων πάρουν άδεια, σχεδόν το 90% θα παραμείνει στην Ισπανία και μόλις το 6% σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Το 2,5% των ερωτηθέντων σκέφτεται να συνδυάσει και τα δύο.
Παραδοσιακά, στην πλειονότητά τους οι Ισπανοί περνάνε την καλοκαιρινή άδειά τους στη χώρα τους. Κατά τη διάρκεια των διακοπών αυτών, το 83% των ερωτηθέντων σκοπεύει να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του έναντι 21,6% με μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο, πλοίο).
Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία με περισσότερους από 27.000 νεκρούς, θα ανοίξει εκ νέου την Κυριακή τα σύνορά της με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εξαίρεση την Πορτογαλία, η οποία θα πρέπει να περιμένει την 1η Ιουλίου.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.