- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μπορέλ: Ανησυχούμε για την ανατολική Μεσόγειο
«Η Ελλάδα και η Κύπρος εκφράζουν παράπονα ότι υπάρχουν γεωτρήσεις πολύ κοντά στις ακτογραμμές τους»
Ανησυχούμε για την κλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ
Την ανησυχία του για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο συμμετείχε και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.
Συγκεκριμένα, ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε: «Ανησυχούμε για την κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Συμφωνήσαμε για την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση έτσι ώστε να επιστρέψουμε σε μια πραγματική συνεργασία. Yπήρξαν ορισμένα γεγονότα τις τελευταίες ημέρες, είναι σε γνώση μας».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μπορέλ σημείωσε ότι «ο Υπουργός Εξωτερικών των HΠΑ λαμβάνει υπόψη την κατάσταση στη Μεσόγειο, αλλά κυρίως σε σχέση με την κατάσταση στη Λιβύη», ενώ ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι «η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο χειροτερεύει. Η Ελλάδα και η Κύπρος εκφράζουν παράπονα ότι υπάρχουν γεωτρήσεις πολύ κοντά στις ακτογραμμές τους».
Επιπροσθέτως, τονίστηκε ότι στο επόμενο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ θα τεθεί το ζήτημα της σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία «λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πτυχές του πολύπλοκης σχέσης».
Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε ότι ΕΕ και ΗΠΑ εστίασαν στον στρατηγικό διάλογο σε θέματα κλειδιά τόσο για ΕΕ τόσο και για ΗΠΑ και τόνισε ότι η υπερατλαντική συνεργασία είναι πολύ ισχυρή.
Στην ατζέντα του Συμβουλίου βρέθηκαν επίσης η Κίνα, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, η Ουκρανία αλλά και ο κορωνοϊός με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο να υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα διεθνούς συνεργασίας από τον κορωνοϊό».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πολύ καλές» οι συνομιλίες, είπε ο αμερικανός πρόεδρος
Προκαταρκτική έκθεση διαψεύδει την έκρηξη – Σε λειτουργία οι κινητήρες κατά τη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
Δεσμεύσεις από ΗΠΑ μετά τη συνάντηση Λούτνικ–Σέφτσοβιτς, ενώ η ΕΕ «παγώνει» την έγκριση
Θα ικανοποιούσε τον Τραμπ οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς «ιδιοκτησία»;
Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικανοί και η στάση του εκλογικού σώματος
Απευθείας πτήσεις Finnair προς Θεσσαλονίκη από Μάιο
Τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες
Ο Γερμανός καγκελάριος προειδοποιεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τις γεωπολιτικές ανατροπές
Διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί «σε συντονισμό» με τον ΟΗΕ
Ενώ υπήρχαν φήμες για κρίση στο γάμο του
Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι μπορεί να αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου έγινε αυτόπτης μάρτυρας επίθεσης μέσω βιντεοκλήσης και ειδοποίησε τις αρχές
Οι αμερικανικοί δασμοί, τα επιχειρήματα του Λευκού Οίκου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο κέντρο του κόσμου (του)
Απίθανη η άμεση επιστροφή των ΗΠΑ
«Ένα λάθος θα ήταν καταστροφικό»
Τι υποσχέθηκε και τι έπραξε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Ιανουάριο του 2025
Τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο χωρών, οι θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.