Κοσμος

Τζόνσον: Όσοι βεβηλώνουν μνημεία, θα αντιμετωπίσουν τον νόμο

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτά τα συναισθήματα αδικίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπόρις Τζόνσον
Ο Μπόρις Τζόνσον © EPA/ANDREW PARSONS

Απέναντι τους θα βρουν τον νόμο όσοι βεβηλώνουν και καταστρέφουν μνημεία στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον.

Αντιμέτωποι με τον νόμο θα τεθούν όλοι εκείνοι που προχωρούν σε βανδαλισμούς σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

Οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχουν επεκταθεί και στην Ευρώπη, με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι μία από τις χώρες που πραγματοποιούνται πολλές διαμαρτυρίες.

Μάλιστα, ο Τζόνσον επενέβη στο ζήτημα τονίζοντας πως «όσοι παραβαίνουν τον νόμο, επιτίθενται στην αστυνομία και βεβηλώνουν μνημεία, θα αντιμετωπίσουν πλήρως τον νόμο».

Σε άλλες δηλώσεις του παραδέχθηκε πως ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ «ξύπνησε ένα διαμφισβήτητο αίσθημα αδικίας» αναγνωρίζοντας ότι οι μαύρες και μειονοτικές εθνοτικές ομάδες αντιμετωπίζουν διακρίσεις.

«Εμείς που καθοδηγούμε και που κυβερνούμε, απλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτά τα συναισθήματα γιατί σε πάρα πολλές περιπτώσεις, φοβάμαι ότι θα στηρίζονται σε μια ψυχρή πραγματικότητα», πρόσθεσε ο Μπόρις Τζόνσον.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ