- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δολοφονία Φλόιντ: Στον ΟΗΕ προσφεύγει η οικογένειά του
Για να ερευνήσει τον θάνατο του 46χρονου
Η οικογένεια του Φλόιντ κάνει έκκληση στον ΟΗΕ να ερευνήσει τον θάνατο του 46χρονου και να ενθαρρύνει την αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να ασκηθούν ομοσπονδιακές ποινικές κατηγορίες εναντίον των εμπλεκόμενων αστυνομικών.
Η οικογένεια του μαύρου πολίτη Τζορτζ Φλόιντ που δολοφονήθηκε στις 25 Μαΐου -σε κοινή θέα- από λευκούς αστυνομικούς, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ προσφεύγει στον ΟΗΕ και ζητά προτάσεις για τη συστημική μεταρρύθμιση της Αστυνομίας.
Σε επιστολή τους προς τον Οργανισμό, η οικογένεια του Φλόιντ και ο συνήγορος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μπεν Κραμπ, τον καλούν να ερευνήσει τον θάνατο του 46χρονου και να ενθαρρύνει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγγείλει κατηγορίες κατά των εμπλεκομένων αστυνομικών.
Αμέτρητες υποθέσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας
Σε δήλωσή του ο Κραμπ αναφέρει ότι έχει ζητήσει την προστασία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε «αμέτρητες υποθέσεις» αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας σε βάρος μαύρων. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι αστυνομικοί δεν καταδικάστηκαν ούτε καν σε περιπτώσεις με αδιαμφισβήτητα πλάνα από τα περιστατικά.
«Όταν μία ομάδα ανθρώπων, οποιασδήποτε εθνικότητας, συστηματικά αποστερείται του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος στη ζωή από την ίδια της την κυβέρνηση για δεκαετίας, θα πρέπει να απευθυνθούμε στην διεθνή κοινότητα για υποστήριξη και στα Ηνωμένα Έθνη για παρέμβαση. Θυμόμαστε τα λόγια του Αιθίοπα αυτοκράτορα, Χαιλέ Σελασιέ, στην ομιλία του στην ΓΣ του ΟΗΕ το 1963, με την οποία δεσμεύτηκε να συνεχίσει να μάχεται για ισότητα και δικαιοσύνη μέχρι ‘η φιλοσοφία η οποία θεωρεί κάποια φυλή ανώτερη και άλλες κατώτερες, να εγκαταλειφθεί οριστικά. Μέχρι το χρώμα των ανθρώπων να μην είναι σημαντικότερο από το χρώμα των ματιών τους’» δήλωσε ο Κραμπ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το 2016 υπήρξε ζευγάρι με τον Τζάστιν Μπίμπερ
Τι ζητούν οι διαδηλωτές και η φαντασμαγορία της βίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Ήταν στοχευμένη επίθεση» λένε οι αρχές
Η 20ή Οκτωβρίου υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα αξιόπιστα στατιστικά δεδομένα στην παγκόσμια πρόοδο
Τι συνέβη το Σαββατοκύριακο και ποια τα μέτρα που λαμβάνονται
Τέλος εποχής μετά από 43 χρόνια
«Αν με άκουγε, θα είχε υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα επιβάλλονται μετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων
«Εσύ είσαι ο άνθρωπος που θέλω στο πλευρό μου, Μπίμπι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νέο πλήγμα στο Vision 2030, το φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικού μετασχηματισμού του βασιλείου
Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας κοντά της τους αγαπημένους της
Γιατί οι φωτιές αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες
Ο πρώην ταξιτζής, Πολ Μακένζι αυτοανακηρύχθηκε πάστορας και ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης
Οχυρώνονται» τα καταστήματα της πολυτελούς Βία Μοντεναπολεόνε
Η παρέμβαση για τις εκλογές
Οι εταιρείες μεταπώλησης αναζητούν τις ύποπτες αγγελίες
Η 68χρονη δημοσιογράφος κάλυψε επί δεκαετίες πολέμους και κρίσεις σε όλο τον κόσμο
Από τον σχολιαστή του CNN μέχρι την πρώην παρουσιάστρια του Fox
2.400 συλλήψεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και φόβοι για νέα επεισόδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.