- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δολοφονία Φλόιντ: Στον ΟΗΕ προσφεύγει η οικογένειά του
Για να ερευνήσει τον θάνατο του 46χρονου
Η οικογένεια του Φλόιντ κάνει έκκληση στον ΟΗΕ να ερευνήσει τον θάνατο του 46χρονου και να ενθαρρύνει την αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να ασκηθούν ομοσπονδιακές ποινικές κατηγορίες εναντίον των εμπλεκόμενων αστυνομικών.
Η οικογένεια του μαύρου πολίτη Τζορτζ Φλόιντ που δολοφονήθηκε στις 25 Μαΐου -σε κοινή θέα- από λευκούς αστυνομικούς, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ προσφεύγει στον ΟΗΕ και ζητά προτάσεις για τη συστημική μεταρρύθμιση της Αστυνομίας.
Σε επιστολή τους προς τον Οργανισμό, η οικογένεια του Φλόιντ και ο συνήγορος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μπεν Κραμπ, τον καλούν να ερευνήσει τον θάνατο του 46χρονου και να ενθαρρύνει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγγείλει κατηγορίες κατά των εμπλεκομένων αστυνομικών.
Αμέτρητες υποθέσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας
Σε δήλωσή του ο Κραμπ αναφέρει ότι έχει ζητήσει την προστασία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε «αμέτρητες υποθέσεις» αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας σε βάρος μαύρων. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι αστυνομικοί δεν καταδικάστηκαν ούτε καν σε περιπτώσεις με αδιαμφισβήτητα πλάνα από τα περιστατικά.
«Όταν μία ομάδα ανθρώπων, οποιασδήποτε εθνικότητας, συστηματικά αποστερείται του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος στη ζωή από την ίδια της την κυβέρνηση για δεκαετίας, θα πρέπει να απευθυνθούμε στην διεθνή κοινότητα για υποστήριξη και στα Ηνωμένα Έθνη για παρέμβαση. Θυμόμαστε τα λόγια του Αιθίοπα αυτοκράτορα, Χαιλέ Σελασιέ, στην ομιλία του στην ΓΣ του ΟΗΕ το 1963, με την οποία δεσμεύτηκε να συνεχίσει να μάχεται για ισότητα και δικαιοσύνη μέχρι ‘η φιλοσοφία η οποία θεωρεί κάποια φυλή ανώτερη και άλλες κατώτερες, να εγκαταλειφθεί οριστικά. Μέχρι το χρώμα των ανθρώπων να μην είναι σημαντικότερο από το χρώμα των ματιών τους’» δήλωσε ο Κραμπ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Ο Ντέιβιντ Γκρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν πυρηνικό όλεθρο έως το 2061
Σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή διά βίου φυλάκισης
H εισαγγελία ζητά ποινές κάθειρξης έως και 22 ετών και έξι μηνών για τους πέντε υπόπτους
Nέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Βυθίζεται η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ - Τι αναφέρει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos
Μετά τις αποκαλύψεις για την Ακαδημία Βιασμών, η κατάσταση παίρνει απρόσμενη (;) τροπή
Tι αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Κας Πατέλ στρέφεται κατά του The Atlantic για καταγγελίες περί κατανάλωσης αλκοόλ και απουσιών
Όταν η πολιτική συναντά το… παιδικό παιχνίδι για το καλό του δημάρχου
«Η χώρα μας δεν επηρεάζεται από τις ανακλήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η HiPP Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.