- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μινεάπολη: Ελεύθερος ο δημοσιογράφος του CNN
Συνελήφθη σε live μετάδοση ενώ κάλυπτε τις διαδηλώσεις
ΗΠΑ: Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος του CNN που συνελήφθη από την αστυνομία ενώ κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Μινεάπολη.
H αστυνομία της Μινεσότα άφησε ελεύθερο έναν δημοσιογράφο του CNN που συνέλαβε νωρίτερα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση την ώρα που κάλυπτε τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο του 46χρονου μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς.
Ο ρεπόρτερ Ομάρ Χιμένες μόλις είχε δείξει στην κάμερα τη σύλληψη ενός διαδηλωτή όταν περίπου έξι λευκοί αστυνομικοί τον περικύκλωσαν και φόρεσαν χειροπέδες στον ίδιο και στα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου και τους απομάκρυναν από το σημείο.
«Μπορούμε να μετακινηθούμε στο σημείο που θέλετε», δήλωσε στους αστυνομικούς που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και κρατούσαν ασπίδες, προτού εξηγήσει ότι ο ίδιος και το τηλεοπτικό συνεργείο είναι δημοσιογράφοι. «Φεύγουμε από τη μέση», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τους συνέλαβε επειδή δεν υπάκουσαν στις εντολές να μετακινηθούν από το σημείο όπου βρίσκονταν.
Ο Χιμένες είπε ότι το πλήρωμα στεκόταν σε έναν δρόμο για περίπου μιάμιση ώρα πριν την επέμβαση της αστυνομίας. Μετακινήθηκαν σε μια γωνία για να φύγουν από την μέση.
Πάνω από μια ώρα αργότερα, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
«Αυτό που μου έδωσε μια κάποια ανακούφιση ήταν ότι συνέβη σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση», δήλωσε ο Χιμένες στους τηλεθεατές μετά την απελευθέρωσή του. «Δεν χρειάζεται να αμφιβάλλεις για την ιστορία μου, δεν φιλτράρεται με κανέναν τρόπο. Την είδες με τα ίδια σου τα μάτια».
Τα πλάνα της σύλληψης μπορεί να κλιμακώσουν τη φυλετική ένταση στην πόλη και σε ολόκληρη τη χώρα, όπου έχουν πραγματοποιούνται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Ο Χιμένες είναι μαύρος, ενώ οι περισσότεροι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν ήταν λευκοί.
«Ένας ρεπόρτερ του CNN και η ομάδα παραγωγής του συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην Μινεάπολη επειδή έκαναν τη δουλειά τους, παρά την ταυτοποίησή τους - μια σαφή παραβίαση των δικαιωμάτων τους της Πρώτης Τροπολογίας. Οι αρχές στη Μινεσότα, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη, πρέπει να απελευθερώσουν αμέσως τους τρεις εργαζομένους του CNN», ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο σε ανάρτηση στο Twitter πριν τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου αφεθούν ελεύθεροι.
Ο παρουσιαστής του CNN Τζον Μπέρμαν είπε στους τηλεθεατές περίπου μία ώρα μετά τις συλλήψεις ότι ο πρόεδρος του δικτύου Άνταμ Ζάκερ συνομίλησε με τον κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Ουόλς, ο οποίος είπε ότι «ζήτησε βαθύτατα συγνώμη» και εργάζεται για να απελευθερωθούν ο δημοσιογράφος και τα μέλη του συνεργείου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.