Κοσμος

Υπό κράτηση ο πρώην αστυνομικός που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ

Φέρεται να γνώριζε το θύμα - Ο Ντέρεκ Σόβιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταραχές στη Μινεάπολη
Ο συλληφθείς πρώην αστυνομικός © Facebook/ Darnella Frazier

Συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση ο πρώην αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται για τον βίαιο θάνατο του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη τη Δευτέρα.

Υπό κράτηση τελεί ο πρώην αστυνομικός που φαίνεται σε βίντεο να πνίγει με το γόνατό του μέχρι θανάτου τον 46χρονο μαύρο Αμερικανό πατέρα δύο παιδιών, Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο επιθεωρητής του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Μινεσότας ανακοίνωσε ότι ο απολυθείς αστυνομικός τελεί επισήμως υπό κράτηση. 

Όπως αναφέρει το BBC πριν από λίγο οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία σε βάρος του πρώην αστυνομικού. Πρόκειται για τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρεται να γνώριζε το θύμα του, καθώς υπήρξαν συνάδελφοι στο παρελθόν.

Former Minneapolis officer Derek Chauvin arrested

Στο μεταξύ, οι ταραχές στη Μινεάπολη συνεχίζονται με τους διαδηλωτές να ζητούν απόδοση δικαιοσύνης για τον βίαιο θάνατο του συμπολίτη τους. Έκκληση για τερματισμό των βίαιων διαμαρτυριών στη Μινεάπολη απηύθυνε ο κυβερνήτης της Μινεσότας Τιμ Γουόλζ. «Πρέπει να αποκαταστήσουμε την τάξη στην κοινωνία μας πριν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα», είπε ο Γουόλζ αναφερόμενος στο φυλετικό χάσμα δεκαετιών στις ΗΠΑ. «Δεν γίνεται να έχουμε τις λεηλασίες και την αποθράσυνση που ξεκίνησε», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ