Κοσμος

Ινδία και Μπαγκλαντές στο έλεος του κυκλώνα Αμφάν (video)

Έως και τρία εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cyclone Amphan makes landfall in India

Θαλασσοταραχή, ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες σε Ινδία και Μπαγκλαντές από το πέρασμα του κυκλώνα Αμφάν.

Σαρωτικό το πέρασμα του κυκλώνα Αμφάν από περιοχές της Ινδίας και του Μπαγκλαντές. Οι αρχές διέταξαν την εκκένωση έως και τριών εκατομμυρίων ανθρώπων από περιοχές κυρίως του Μπαγκλαντές πριν από την άφιξη του κυκλώνα. Η κρίση με τον κορωνοϊό και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των αρχών για εκκένωση των πληγεισών περιοχών.

Ο κυκλώνας Αμφάν, ισχύος της κατηγορίας 5, αναμένεται να πλήξει παράκτιες περιοχές με ταχύτητες ανέμου που κυμαίνονται μεταξύ 160 και 170 χιλιομέτρων ανά ώρα και θα μπορούσε να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές.

Το ινδικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης απομάκρυνε απ' τα σπίτια τους πάνω από 200.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το κρατίδιο της Οντίσα απομάκρυνε πάνω από 100.000 πολίτες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Στο γειτονικό Μπανγκλαντές, όπου ο κυκλώνας αναμένεται να προκαλέσει τη χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 15 ετών, οι αρχές μεταφέρουν τους πολίτες σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, προτρέποντάς τους πάντα για τη χρήση μάσκας ενάντια στη νόσο Covid-19, που έχει προκαλέσει 20.995 κρούσματα και 314 θανάτους.

Super-cyclone Amphan batters India and Bangladesh


«Λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να τηρήσουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και να φοράνε μάσκες» είπε ο Εμανούρ Ράχμαν, υφυπουργός Διαχείρισης Καταστροφών, προσθέτοντας ότι 12.000 καταφύγια έχουν στηθεί για τη φιλοξενία 5 και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ