- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ινδία και Μπαγκλαντές στο έλεος του κυκλώνα Αμφάν (video)
Έως και τρία εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
Θαλασσοταραχή, ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες σε Ινδία και Μπαγκλαντές από το πέρασμα του κυκλώνα Αμφάν.
Σαρωτικό το πέρασμα του κυκλώνα Αμφάν από περιοχές της Ινδίας και του Μπαγκλαντές. Οι αρχές διέταξαν την εκκένωση έως και τριών εκατομμυρίων ανθρώπων από περιοχές κυρίως του Μπαγκλαντές πριν από την άφιξη του κυκλώνα. Η κρίση με τον κορωνοϊό και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των αρχών για εκκένωση των πληγεισών περιοχών.
Ο κυκλώνας Αμφάν, ισχύος της κατηγορίας 5, αναμένεται να πλήξει παράκτιες περιοχές με ταχύτητες ανέμου που κυμαίνονται μεταξύ 160 και 170 χιλιομέτρων ανά ώρα και θα μπορούσε να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές.
Το ινδικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης απομάκρυνε απ' τα σπίτια τους πάνω από 200.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το κρατίδιο της Οντίσα απομάκρυνε πάνω από 100.000 πολίτες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Στο γειτονικό Μπανγκλαντές, όπου ο κυκλώνας αναμένεται να προκαλέσει τη χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 15 ετών, οι αρχές μεταφέρουν τους πολίτες σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, προτρέποντάς τους πάντα για τη χρήση μάσκας ενάντια στη νόσο Covid-19, που έχει προκαλέσει 20.995 κρούσματα και 314 θανάτους.
«Λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να τηρήσουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και να φοράνε μάσκες» είπε ο Εμανούρ Ράχμαν, υφυπουργός Διαχείρισης Καταστροφών, προσθέτοντας ότι 12.000 καταφύγια έχουν στηθεί για τη φιλοξενία 5 και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.