- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ινδία: Πίθηκοι έκλεψαν δείγματα αίματος ασθενών με κορωνοϊό
Φόβος για εξάπλωση του ιού στην περιοχή
Αγέλη πιθήκων στο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας έκλεψε δείγματα αίματος ασθενών με κορωνοϊό.
Μια αγέλη πιθήκων στην Ινδία επιτέθηκε σε υπεύθυνο ιατρικού εργαστηρίου και άρπαξε δείγματα αίματος ασθενών που είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Το επεισόδιο σημειώθηκε αυτήν την εβδομάδα, όταν ένας τεχνικός εργαστηρίου περπατούσε στην πανεπιστημιούπολη κρατικής ιατρικής σχολής στο Μεερούτ, 460 χλμ βορείως της πόλης Λούκνοου, πρωτεύουσας του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές.
«Οι πίθηκοι άρπαξαν και κατόπιν διέφυγαν με τα δείγματα αίματος τεσσάρων ασθενών της COVID-19 που υποβάλλονται σε θεραπεία ... είχε χρειασθεί να πάρουμε ξανά δείγματα αίματός τους», δήλωσε ο Δρ. Σ.Κ. Γκαργκ, ανώτερο στέλεχος της σχολής.
Σύμφωνα με τις αρχές, δεν έχει αποσαφηνισθεί εάν οι πίθηκοι έχουν χύσει τα δείγματα αίματος, αλλά οι άνθρωποι ζουν κοντά στην καταπράσινη πανεπιστημιούπολη φοβούνται για πιθανή, περαιτέρω, εξάπλωση του ιού σε περίπτωση που οι πίθηκοι έχουν μεταφέρει τα δείγματα σε κατοικημένες περιοχές.
Ο Γκαργκ είπε ότι δεν έχει διαπιστωθεί εάν οι πίθηκοι μπορούν να προσβληθούν από τον κορωνοϊό όταν έλθουν σε επαφή με μολυσμένο αίμα.
Σε γενικές γραμμές, θεωρείται πως ο ιός μεταπήδησε στον άνθρωπο από ζώα σε μια υπαίθρια αγορά αγρίων θηραμάτων στην κινεζική πόλη Οουχάν στα τέλη του περασμένου έτους.
Η Ινδία καταμετρά 165.799 κρούσματα κορωνοϊού και 4.706 θανάτους.
Οι πίθηκοι ζουν όλο και πιο κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς στην Ινδία και προκαλούν μεγάλες αναταραχές, καθώς επιτίθενται ακόμη και σε ανθρώπους. Οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι η καταστροφή του φυσικού οικοτόπου τους είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τα ζώα μετακινούνται προς τις αστικές περιοχές αναζητώντας τροφή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.