Κοσμος

Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΕ για τον τουρισμό με κορωνοϊό

Επίσκεψη σε συγγενείς - Περιορισμός των μη αναγκαίων ταξιδίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξενοδοχείο στη Σαντορίνη
Ξενοδοχείο στη Σαντορίνη - Αρχείου © MatthewRR/ Pixabay

Οι οδηγίες της Κομισιόν για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ευρώπη εν μέσω του κορωνοϊού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει το πλαίσιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού εκδίδοντας οδηγίες ώστε να γίνει δυνατή η διαμονή σε ξενοδοχεία, η επίσκεψη σε χώρους εστίασης και σε παραλίες. Παράλληλα όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται με όρους ασφαλείας για τους προσεχείς μήνες κατά τους οποίους θα υπάρχει ακόμα η πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το σχέδιο, που είναι σε γνώση του Reuters, η Κομισιόν ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να λάβουν υπ' όψιν τις ατομικές ανάγκες επιτρέποντας στους ανθρώπους να επισκεφθούν συγγενείς και αγαπημένους που ζουν σε διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την παράταση των περιορισμών επί των μη αναγκαίων ταξιδίων εντός της ζώνης Σένγκεν για 30 ημέρες, μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται να διατηρούν κενές τις μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα, αλλά η χρήση της μάσκας εν πτήσει και στους χώρους των αεροδρομίων θα είναι υποχρεωτική.

Σχετικά με την χρήση εφαρμογών για την ιχνηλάτηση επαφών λόγω του κορωνοϊού σύμφωνα με την Κομισιόν θα πρέπει να είναι εθελοντική. Οι εφαρμογές θα πρέπει επίσης να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και διασυνοριακά στην ΕΕ, ανέφερε το έγγραφο της Κομισιόν.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ