Κοσμος

Οι «μικροί» Ελ Τσάπο επιβάλλουν το lockdown στο Κουλιακάν

Οι γιοι του διαβόητου ναρκέμπορα απειλούν με πρόστιμα και βασανιστήρια τους παραβάτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελ Τσάπο
Ελ Τσάπο / © EPA/JOSE MENDEZ

Οι γιοι του ισοβίτη «βαρόνου» των ναρκωτικών Ελ Τσάπο επέβαλαν καραντίνα στο Κουλιακάν και απειλούν με πρόστιμα και βασανιστήρια τους πολίτες.

Οι γιοι του διαβόητου «βαρόνου» των ναρκωτικών Ελ Τσάπο πήραν για άλλη μια φορά τον νόμο από τα χέρια του κράτους και έχουν βάλει σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού τους πολίτες της πόλης Κουλιακάν στο βορειοδυτικό Μεξικό. Οι «Λος Τσαπίτος» ή «μικροί Ελ Τσάπο» έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία στους δρόμους από τις δέκα η ώρα το βράδυ και απειλούν τον κόσμο με βασανιστήρια και πρόστιμα σε περίπτωση που παραβιάσουν το δικό τους lockdown.

Οι  Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, Ιβάν Αρκιβάλντο Γκουσμάν και Χεσούς Αλφρέντο έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο στο καρτέλ του... ισοβίτη πατέρα, στη Σιναλόα,  και απειλούν με ξύλο, μαστίγωμα, πρόστιμα, ακόμη και συλλήψεις, όσους δεν μένουν σπίτι. Τα μέλη της συμμορίας των γιών του Ελ Τσάπο ανεβάζουν ακόμα και βίντεο από τις περιπολίες τους στους δρόμους του Κουλιακάν, τα οποία μοιράζονται στο διαδίκτυο από ανήσυχους Μεξικανούς.

«Μετά τις 10 το βράδυ, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκονται μέσα στα σπίτια τους λόγω του κορωνοϊού, διαφορετικά θα τιμωρούνται. Αυτές είναι παραγγελίες από ψηλά (σ.σ. από τους Λος Τσαπίτος). Δεν είναι παιχνίδι, δεν παίζουμε», ακούγονται να λένε στα βίντεο οι άνδρες των καρτέλ.

Σε άλλο βίντεο, ένας άλλος λέει: «Οποιοσδήποτε εντοπίζεται εκτός σπιτιού μετά τις 10, αν δεν είναι εργαζόμενος, θα κρατείται για δύο μέρες και θα πληρώνει πρόστιμο». Έχουν μαζί τους και μια σανίδα ξύλου, που γράφει πάνω Covid-19, την οποία προφανώς και χρησιμοποιούν πάνω σε όσους δεν συμμορφώνονται.

los-chapitos-1.jpg
Λος Τσαπίτος, οι γιοι του ισοβίτη βαρόνου Χοακίν Γκουσμάν

Στο Μεξικό μέσα σε μία ημέρα φέτος του Απριλίου κατέγραψε Η 105 δολοφονίες. «Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα του κορωνοϊού, αλλά, δυστυχώς, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα με ανθρωποκτονίες», δήλωσε προσφάτως ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες.

 

 


Ο διαβόητος «Ελ Τσάπο» και μετρ των αποδράσεων συνελήφθη το 2016 στο Μεξικό και εκδόθηκε το 2017 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2019 κρίθηκε ένοχος για μια σειρά εγκληματικών πράξεων στη Σιναλόα και εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ