- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γαλλία - Κορωνοϊός: Ουρές για δωρεάν τρόφιμα από άνεργους νέους
Σε δύσκολη θέση οι φοιτητές που δεν μπορούν να εργαστούν σε part-time δουλειές λόγω καραντίνας
Στήνονται στην ουρά για να παραλάβουν δωρεάν τρόφιμα: Η δύσκολη καθημερινότητα νέων φοιτητών που δεν μπορούν να εργαστούν part-time λόγω καραντίνας.
Μην μπορώντας να εργαστούν σε part-time δουλειές εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει η καραντίνα, φοιτητές σε πανεπιστήμια της Γαλλίας καταφέρνουν και επιζούν με τρόφιμα που τους προσφέρουν δωρεάν οι αρχές, καθώς δίνουν μάχη να αντεπεξέλθουν στα έξοδα διαβίωσης.
Το να στέκονται στην ουρά για να πάρουν δωρεάν τρόφιμα είναι πλέον κάτι σαν τελετουργικό για πολλούς φοιτητές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ξαφνική οικονομική πίεση που δέχονται και προέρχεται από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού.
Οι ξένοι φοιτητές πλήττονται ιδιαίτερα, καθώς δεν διαθέτουν κάποιο σπίτι, στο οποίο μπορούν να επιστρέψουν εύκολα. Στην Ορλεάνη, στην κεντρική Γαλλία, φοιτητές που αναγκάστηκαν να μείνουν στα δωμάτιά τους στις εστίες παραλαμβάνουν γάλα, καφέ, ζυμαρικά και τρόφιμα σε κονσέρβες, όπως και προϊόντα υγιεινής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τους δίνουν κουπόνια για να πηγαίνουν να ψωνίζουν.
«Πολλοί φοιτητές έχασαν τη δουλειά τους, που τους επέτρεπε να τρώνε και να πληρώνουν το ενοίκιο του δωματίου τους» είπε ο Αλεξίς Μπος, μέλος της φοιτητικής ένωσης FSU. Οι περισσότεροι από τους φοιτητές που μπήκαν σε καραντίνα στις εστίες είναι ξένοι που προέρχονται από Αφρική και Ασία.
Από τη μεριά του ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Ορλεάνης Αρί Μπρουάν λέει ότι εκ των 3.460 φοιτητών εκεί, σχεδόν 1.000 φοιτητές ανέφεραν «τεράστιες δυσκολίες» στο να πληρώνουν το ενοίκιό τους ή να αγοράζουν τα βασικά είδη. Οι περισσότεροι είναι ξένοι που δεν έχουν την πολυτέλεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
Το πανεπιστήμιο μετέτρεψε ένα κτίριο, που συνήθως χρησιμοποιείται για μαθήματα της Παιδαγωγικής σε κέντρο διανομής. «Προχωράτε, κρατάτε τις αποστάσεις ασφαλείας» λέει ένα μέλος του προσωπικού του πανεπιστημίου στους φοιτητές που έχουν σχηματίσει ουρά για να μπουν.
Ο 28χρονος Φατόκομα από τη Σενεγάλη είναι μεταξύ των φοιτητών που παίρνουν τρόφιμα.
«Ζω κυρίως με βοήθεια από την πρόνοια και κουπόνια» σημειώνει στο Reuters.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.