Κοσμος

Κινδυνεύει η υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας;

Υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς – Πολλές οι εικασίες από νοτιοκορεατικά και αμερικανικά ΜΜΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιμ Γιονγκ Ουν
Κιμ Γιονγκ Ουν / © EPA/KCNA

Πολλές οι εικασίες και οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν της Βορείου Κορέας. Σύμφωνα με ΜΜΕ είναι σοβαρά άρρωστος.

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς στις αρχές του μήνα και αναρρώνει στην ιδιωτική του έπαυλη σύμφωνα με πληροφορίες νοτιοκορεατικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, ενώ αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους, μεταδίδουν ότι η κατάσταση της υγείας του Βορειοκορεάτη αρχηγού κράτους ήταν «εξαιρετικά κρίσιμη» μετά την εγχείρηση.  

Εάν η αναφορά της ιστοσελίδας «Daily NK» για την επέμβαση είναι ακριβής, τότε εξηγείται, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, η απουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν από την επετειακή εκδήλωση για τη γέννηση του παππού του και ιδρυτή του καθεστώτος της Βορείου Κορέας, Κιμ ιλ Σουνγκ.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Daily NK» ο Κιμ Γιονγκ Ουν εγχειρίστηκε στις 12 Απριλίου σε νοσοκομείο της επαρχίας Hyangsan στις ανατολικές ακτές της χώρας. Η ίδια ιστοσελίδα, η οποία έχει την έδρα της στη Νότια Κορέα, υποστηρίζει ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας αναρρώνει στην έπαυλή του στο όρος Κουμγκάνγκ. Η αναφορά για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, ενώ επισήμως από το βορειοκορεατικό κράτος δεν έχει εκδοθεί κάποιο ανακοινωθέν για διάψευση ή επιβεβαίωση της πληροφορίας.

Εν τω μεταξύ, το αμερικανικό δίκτυο επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο με απευθείας γνώση του θέματος, μετέδωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ασιατική χώρα αλλά και την πληροφορία ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε «κρίσιμη κατάσταση» μετά την επέμβαση. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε τελευταία φορά στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας στις 11 Απριλίου. 

Ωστόσο, Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος υποβαθμίζει την πληροφορία που μετέδωσε το CNN δηλώνοντας στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νοτίου Κορέας ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει κάνει αρκετές δημόσιες εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα και δεν υπάρχει κάτι που να υποδηλώνει ότι έχει πρόβλημα υγείας. Επιπλέον, το γραφείο Τύπου της προεδρίας της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε ότι δεν έχει παρατηρήσει ασυνήθιστες κινήσεις από την πλευρά της Πιονγκγιάνγκ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Daily NK» η επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν οφείλεται στο κάπνισμα, την παχυσαρκία και την υπερκόπωση.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ