Κοσμος

Τραμπ: Αυτή είναι μακράν η σημαντικότερη απόφαση της ζωής μου

Πάνω από 16 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι ΗΠΑ, με εντολή Τραμπ, αποχώρησαν επισήμως από τον ΠΟΥ
Ντόναλντ Τραμπ © EPA/KEVIN DIETSCH / POOL

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στο πότε θα πάρει την απόφαση να ενεργοποιήσει ξανά την αμερικανική οικονομία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το πότε θα ξανανοίξει η οικονομία της χώρας που έχει μολυνθεί από τον «αόρατο εχθρό» θα είναι η «μεγαλύτερη απόφαση» που θα έχει να πάρει, καθώς η διοίκησή του αντιμετώπισε δυσκολίες, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αμερικανική οικονομία, η μεγαλύτερη στον κόσμο, έχει κυριολεκτικά σταματήσει λόγω της πανδημίας. Περισσότερο από το 95% των 330 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν κατ’ εντολή μείνει σπίτι.

Ένας αριθμός ρεκόρ, είναι αυτός που σχετίζεται με την ανεργία, καθώς πάνω από 16 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates

Δηλώσεις Τραμπ

Νωρίτερα, ο Τραμπ ήταν πρόθυμος να ξανανοίξει την οικονομία το Πάσχα (12 Απριλίου). «Θα πρέπει να πάρω μια απόφαση και ελπίζω μόνο στον Θεό ότι είναι η σωστή απόφαση, αλλά θα έλεγα χωρίς αμφιβολία ότι είναι η μεγαλύτερη απόφαση που έπρεπε ποτέ να πάρω», είπε ο Τραμπ σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα ξανανοίξει η οικονομία.

«Πρέπει να πάρω τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής μου. Άρχισα να σκέφτομαι αυτό. Θέλω να πω ότι έχω πάρει πολλές μεγάλες αποφάσεις στη ζωή μου. Αυτό το καταλαβαίνετε». «Αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη απόφαση της ζωής μου» είπε ο Τραμπ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ