- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σοϊλού: Μετά τον κορωνοϊό οι μετανάστες θα φύγουν
Προκαλεί εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας για το Προσφυγικό
Νέο προκλητικό μήνυμα του Τούρκου ΥΠΕΣ Σουλεϊμάν Σοϊλού προς Ελλάδα και Ευρώπη: Μετά τον κορωνοϊό, οι μετανάστες θα φύγουν από την Τουρκία.
Να μην εφησυχάζουν Ελλάδα και Ευρώπη για το Προσφυγικό υποστηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Σοϊλού ανακοίνωσε κι επίσημα την αποχώρηση των προσφύγων και των μεταναστών από την περιοχή Παζάρκουλε, στην Αδριανούπολη, με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού. «Να σας αποκαλύψω πως στην Αδριανούπολη χθες το βράδυ εκκενώσαμε το Παζάρκουλε. Πήραμε τους πρόσφυγες και τους πήγαμε σε 9 πόλεις. Τους φιλοξενούμε και σε κέντρα επαναπροώθησης. Μέχρι τα ξημερώματα κάναμε επιχείρηση και απομακρύναμε 5800 πρόσφυγες».
Ο Τούρκος υπουργός διευκρίνισε πως η Τουρκία με τη λήξη της κρίσης του κορωνοϊού θα συνεχίσει να επιτρέπει στους πρόσφυγες και στους μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα. «Εμείς το κάναμε αυτό για προληπτικούς λόγους. Όμως κανένας να μην εφησυχάσει. Μόλις τελειώσει αυτή η επιδημία και το ρίσκο αυτό, οποιοσδήποτε θα θελήσει να πάει στο Παζάρκουλε, εμείς δεν θα τον εμποδίζουμε. Δεν υπάρχει κάποια υποχώρηση ή αλλαγή στην πολιτική μας», είπε χαρακτηριστικά ο Σοϊλού μετά την αποχώρηση των προσφύγων και των μεταναστών από τα σύνορα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.