Κοσμος

Κορωνοϊός: Η Ισπανία διανέμει χιλιάδες τεστ ανίχνευσης του Covid-19

Ποιοι θα εξεταστούν πρώτοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισπανία, κορωνοϊός
Γιατροί και νοσηλευτές στην Ισπανία εξετάζονται για κορωνοϊό © EPA/Madrid Regional Government

Μαζικά τεστ ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού μοιράζουν οι υγειονομικές αρχές της Ισπανίας. Προτεραιότητα σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Περίπου 650.000 τεστ άμεσης ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού διανέμουν οι υγειονομικές αρχές της Ισπανίας καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα πλησιάζει τα 30.000 περιστατικά. Ο βρετανικός Guardian σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι οι πρώτοι που θα εξεταστούν είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στον πόλεμο με τον «αόρατο εχθρό». Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα έχουν προτεραιότητα στη λήψη των τεστ ανίχνευσης του νέου ιού.

Το απόγευμα της Κυριακή το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα του Covid-19 έφτασαν τα 28.572 και ότι 1.720 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, απηύθυνε έκκληση προς την ΕΕ να υιοθετήσει ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την κρίση με τον νέο κορωνοϊό. Ανακοίνωσε επίσης ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία θα ισχύει μέχρι τις 11 Απριλίου. Παρά τα μέτρα της κεντρικής ηγεσίας όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, πολλοί Ισπανοί υποστηρίζουν ότι ο Σάντσεθ και το υπουργικό του συμβούλιο δεν έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση του ιού. Ζητούν να διανεμηθούν περισσότερα τεστ ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ