Κοσμος

Μπόρις Τζόνσον: «Θα τον ξαποστείλουμε» τον κορωνοϊό

Δηλώνει βέβαιος ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναστρέψει το κλίμα σε 12 εβδομάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπόρις Τζόνσον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αισιόδοξος για τη μάχη με τον κορωνοϊό © EPA/LEON NEAL

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασίλείου δηλώνει βέβαιος ότι η χώρα του θα αναστρέψει το κλίμα με τον κορωνοϊό άμεσα.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, στην καθημερινή ενημέρωση των Βρετανών πολιτών για την πορεία της μάχης με τον νέο κορωνοϊό είπε το εξής: «Είμαι απολύτως σίγουρος ότι μπορούμε να αναστρέψουμε το κλίμα σε 12 εβδομάδες» και να «ξαποστείλουμε τον ιό».

Ωστόσο, ο κ.Τζόνσον υπογράμμισε ότι αυτό θα καταστεί εφικτό μόνο αν οι πολίτες εφαρμόσουν και τηρήσουν όλα τα προληπτικά μέτρα που έχει πάρει μέχρι στιγμής η βρετανική κυβέρνηση. Και ο Μπόρις Τζόνσον πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη τον πρώτο Βρετανό ασθενή με κορωνοϊό, ο οποίος λαμβάνει δοκιμαστική θεραπευτική αγωγή για τον ιό. Είμαστε επίσης σε διαπραγματεύσεις από σήμερα για την αγορά του επονομαζόμενου τεστ αντισώματος, το οποίο μπορεί να διαγνώσει αν κάποιος πάσχει από τον Covid-19. Είναι ακόμα νωρίς. Αλλά εάν έχει τα αποτελέσματα που ελπίζουμε θα αγοράσουμε εκατοντάδες χιλιάδες από αυτά τα τεστ. Γιατί αυτό το τεστ έχει την προοπτική να αλλάξει το παιχνίδι», κατέληξε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

Watch again: Boris Johnson updates the country on coronavirus

Σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε τους 137 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Εκτός από τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β' , απέστειλε στο βρετανικό έθνος μήνυμα αλληλεγγύης καθώς η 93χρονη μονάρχης άφησε το παλάτι του Μπάκιγχαμ για να απομονωθεί στο κάστρο του Ουίνδσορ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ