Κοσμος

Κατά 10,5% η μείωση στα διεθνή ταξίδια για το 2020 λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Tourism Economics

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροπλάνα ταξίδια
Πτώση των διεθνών ταξιδιών λόγω κορωνοϊού © EPA/JOHN G. MABANGLO

Ο κορωνοϊός θα μειώσει κατά 10,5% τα διεθνή ταξίδια το 2020 όπως εκτιμάται από την εταιρεία συμβούλων Tourism Economics.

Μείωση κατά τουλάχιστον 10,5% αναμένεται να γνωρίσουν τα διεθνή ταξίδια για τη φετινή χρονιά λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία συμβούλων, Tourism Economics, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν μεγάλη και ταχεία πτώση στον κλάδο του τουρισμού και της αναψυχής που θα επεκταθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς και φυσικά θα επηρεάσει όλες τις χώρες που βασίζονται σε αυτή τη βιομηχανία όπως είναι και η Ελλάδα. 

Η τελευταία εκτίμηση σηματοδοτεί μεγάλη πτωτική αναθεώρηση σε σχέση με δύο εβδομάδες νωρίτερα, όταν η εταιρία συμβούλων χρησιμοποιούσε ως αναφορά την επιδημία του SARS το 2003 και εκτίμησε ότι τα ταξίδια θα μειωθούν κατά 1,5%.

Ωστόσο, η αγορά έχει μπει τώρα σε αχαρτογράφητα νερά καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιβάλουν δραστικά μέτρα για να περιορίσουν την πανδημία του κορωνοϊού, γεγονός που προκαλεί σοβαρή αναταραχή στα ταξίδια.

Στην περίπτωση που ενισχυθούν τα μέτρα περιορισμού, υπάρχουν σημαντικοί καθοδικοί κίνδυνοι. Σε ένα τέτοιο σενάριο, τα ταξίδια θα μειωθούν έως και 17,9%, ανέφερε η εταιρία σε έκθεσή της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ