Κοσμος

Κορωνοϊός: Η γκάφα του Μαρκ Ρούτε με τη χειραψία

Πώς αντέδρασε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας όταν κατάλαβε το λάθος του σε ζωντανή μετάδοση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ζήτησε από τους πολίτες να σταματήσουν τις χειραψίες -κάτι το οποίο δεν εφάρμοσε ο ίδιος
Κορωνοϊός: Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ζήτησε από τους πολίτες να σταματήσουν τις χειραψίες -κάτι το οποίο δεν εφάρμοσε ο ίδιος/© YouTube

Πήγε για αγκώνα και του βγήκε χειραψία: Η γκάφα του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε για τον κορωνοϊό σε ζωντανή μετάδοση.

Τον γύρο των social media κάνει η γκάφα του Μαρκ Ρούτε με τη χειραψία. Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κάλεσε τους πολίτες να σταματήσουν να κάνουν χειραψία λόγω του κορωνοϊού. Ωστόσο, μέσα σε λίγα λεπτά έκανε χειραψία σε ζωντανή μετάδοση, αναιρώντας ότι είχε πει νωρίτερα.

«Από εδώ και πέρα σταματήστε τις χειραψίες. Μπορείτε να χτυπάτε πόδια ή αγκώνες, ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε (…) αλλά από σήμερα σταματήστε τις χειραψίες ανέφερε ο Μαρκ Ρούτε. Ακολούθησε η χειραψία του με τον Γιάαπ φαν Ντίζελ, επικεφαλής του Ολλανδικού Κέντρου Ελέγχου Μολυσματικών Ασθενειών. Σχεδόν άμεσα ο Ολλανδός πρωθυπουργός κατάλαβε το λάθος του και έσπευσε να απολογηθεί: «Συγγνώμη, συγγνώμη! Όχι, αυτό δεν επιτρέπεται! Ας το ξανακάνουμε».

Στην Ολλανδία έχουν αναφερθεί 321 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Τέσσερις ασθενείς έχουν πεθάνει. Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των προληπτικών μέτρων για να μπει φρένο στην εξάπλωση του επικίνδυνου ιού. Μόνο που -όπως φαίνεται και στο βίντεο- ο Μαρκ Ρούτε ξέχασε τι είχε πει για τη χειραψία και τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να κάνει γκάφα σε ζωντανή μετάδοση.

Dutch PM Mark Rutte Tells Public Not to Shake Hands Over Coronavirus and Then Shakes With Colleague

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ