Κοσμος

Η κοκαΐνη δεν προστατεύει από τον κορωνοϊό, προειδοποιούν οι Γάλλοι

Χαμός με τα fake news για τον επικίνδυνο ιό, οδήγησαν σε παρέμβαση του υπουργείου και συστάσεις στους πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός και κοκαΐνη
Κορωνοϊός και κοκαΐνη/© Pixabay

Κορωνοϊός και κοκαΐνη: Κι όμως υπάρχουν Γάλλοι που πιστεύουν ότι προστατεύει από τον ιό - Η ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου.

Η γαλλική κυβέρνηση ενημερώνει τους πολίτες ότι η κοκαΐνη δεν προστατεύει από τον κορωνοϊό. Με 1.412 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 30 νεκρούς στη Γαλλία, η ανησυχία των πολιτών είναι μεγάλη. Το ίδιο και η ανάγκη τους για σωστή ενημέρωση. Μόνο που τα fake news για τον επικίνδυνο Covid-19 δεν έχουν τέλος. Ένα από αυτά ανάγκασε το Υπουργείο Αλληλεγγύης και Υγείας της Γαλλίας να ανακοινώσει μέσω Twitter ότι η κοκαΐνη δεν προστατεύει από τον κορωνοϊό.

«Όχι, η κοκαΐνη δεν παρέχει προστασία κατά του COVID-19. Είναι μια εθιστική ναρκωτική ουσία, που προκαλεί σοβαρές επιβλαβείς παρενέργειες» επισημαίνεται στην ανάρτηση που έγινε την Κυριακή 8 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Independent. Ενδεικτικό του πόσο προβληματική είναι η κατάσταση με τα fake news και τον κορωνοϊό στη Γαλλία είναι και η σύσταση του υπουργείου προς τους πολίτες να μην ψεκάζονται με χλωρίνη ή αλκοόλ, καθώς έτσι δεν εξουδετερώνεται ο κορωνοϊός.

Ο ισχυρισμός ότι η κοκαΐνη προστατεύει από τον κορωνοϊό έκανε τον γύρο των social media, ενώ δεν έλειψαν και τα ανάλογα memes.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ