- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του φετινού Μαραθωνίου της Βοστώνης, καθώς όλοι οι θεατές θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές. Οι θεατές θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους μόνο μικρά αντικείμενα, τα οποία θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες.
Οι περιορισμοί ανακοινώθηκαν καθώς η πόλη ετοιμάζεται για το Μαραθώνιο, δεδομένης της τρομοκρατικής βομβιστικής επίθεσης που έλαβε χώρα πέρυσι και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 παιδιά και να τραυματιστούν τουλάχιστον 250 άνθρωποι.
«Σε αυτόν τον κόσμο, δεν είναι δυνατόν ποτέ να εξαλειφθεί ο κίνδυνος», δήλωσε στην εφημερίδα Boston Globe ο Αστυνομικός Διευθυντής της Μασαχουσέτης, Τίμοθι Άλμπεν. «Ποτέ δεν θα εξαλειφθεί. Αλλά εργαζόμαστε πολύ σκληρά για τη μείωση του κινδύνου».
Ο φετινός Μαραθώνιος είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 21 Απριλίου. Εκτός από τη μεταφορά προσωπικών αντικειμένων σε διαφανείς σακούλες, έχει συσταθεί στους θεατές να μην κουβαλούν σακίδια πλάτης, θερμός ή δοχεία που μπορούν να χωρέσουν πάνω από 1 λίτρο υγρού. Η αστυνομική παρουσία θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, καθώς 3.500 αστυνομικοί θα περιπολούν την 26 μιλίων διαδρομή του Μαραθωνίου.
Οι δρομείς, επίσης, δεν θα επιτρέπεται να μεταφέρουν σακίδια, μεγάλα κουτιά ή ογκώδη αντικείμενα στο χώρο του Μαραθωνίου. Επιπλέον, δεν θα επιτρέπεται να φορούν στολές οι οποίες θα καλύπτουν τα πρόσωπά τους.
Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου θα πραγματοποιήσουν επιμνημόσυνη εκδήλωση στις 15 Απριλίου προς τιμήν των θυμάτων της περσινής βομβιστικής επίθεσης.
Τον Ιανουάριο, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ζητούν τη θανατική ποινή για τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ, 20 ετών, ο οποίος έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες ότι ευθύνεται, μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του Ταμερλάν, για τις βομβιστικές επιθέσεις. Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώθηκε πέρυσι κατά την ανταλλαγή πυρών με τις αστυνομικές αρχές.
Δ.Κ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.