- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα αυτοβούλως ο πρόεδρος της Πορτογαλίας
Αναστέλλει κάθε δημόσια δραστηριότητα στη χώρα και στο εξωτερικό για τις επόμενες δύο εβδομάδες
Ο κορωνοϊός ανάγκασε τον πρόεδρο της Πορτογαλίας να μπει μόνος του σε καραντίνα μετά την επαφή που είχε με μαθητές σε σχολείο με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ανακοίνωσε την απόφασή του να μπει αυτοβούλως σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους εξαιτίας του κορωνοϊού. Ο Πορτογάλος πρόεδρος αναστέλλει κάθε δημόσια δραστηριότητά του στη χώρα και στο εξωτερικό για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Ο πρόεδρος εξήγησε ότι είχε έρθει σε επαφή την περασμένη εβδομάδα με μαθητές ενός σχολείου της βόρειας Πορτογαλίας, το οποίο στη συνέχεια έκλεισε λόγω κρούσματος κορωνοϊού. Να σημειωθεί πως ο Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα δεν ήρθε σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση της ιστοσελίδας της πορτογαλικής προεδρίας: «Ούτε ο μαθητής που νοσηλεύεται, ούτε η τάξη του, μετείχαν σε αυτήν τη συνάντηση». Επίσης διευκρινίζεται ότι ο πρόεδρος της Πορτογαλίας θα συνεχίσει κανονικά τα καθήκοντά του από το προεδρικό μέγαρο.
Σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ ο ντε Σόουζα απομονώνεται προκειμένου να δώσει το σωστό παράδειγμα στους πολίτες και να τους παρακινήσει να τηρήσουν τα μέτρα πρόληψης που έχουν ανακοινωθεί. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό μόνο για τη βόρεια Πορτογαλία, όπως η προσωρινή αναστολή των επισκέψεων στα νοσοκομεία, σε οίκους ευγηρίας, σε φυλακές, το κλείσιμο ενός σχολείου και των εγκαταστάσεων δύο πανεπιστημίων.
Στην Πορτογαλία έχει αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα. Η χώρα έχει φτάσει τα 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, έναντι των 13 το βράδυ της Παρασκευής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.