- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Η Άγκυρα απορρίπτει τις κατηγορίες Μητσοτάκη στο CNN
Εμμένει στο αφήγημα για «κακομεταχείριση προσφύγων» στα ελληνικά σύνορα
Δήλωσή του Διευθυντή Επικοινωνίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN.
Ο διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν απάντησε μέσω του τηλεοπτικού δικτύου CNN στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ίδιο κανάλι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε για την ένταση στον Έβρο και το Αιγαίο και την εργαλειοποίηση μεταναστών και προσφύγων από την πλευρά της Άγκυρας. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ.
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για την κακομεταχείριση και τη χρήση θανατηφόρου βίας εναντίον προσφύγων από τους πράκτορες επιβολής του νόμου και ασφάλειας των συνόρων της χώρας αυτής», δήλωσε ο Φαχρετίν Αλτούν.
Ο ίδιος δήλωσε πως η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη χώρα και πως υπήρξε ένα «ανάχωμα εναντίον της παράτυπης μετανάστευσης από τη Συρία και αλλού».
Ο κ. Αλτούν επανέλαβε ότι η Άγκυρα έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί πως η Ευρώπη δεν τήρησε τις υποσχέσεις, που είχε δώσει στο πλαίσιο της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας το 2016, να βοηθήσει τους μετανάστες και να ανακόψει περαιτέρω κύματα μεταναστών.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να τηρήσει τις υποσχέσεις της, που περιλάμβαναν οικονομική βοήθεια και εθελοντική ανθρωπιστική υποδοχή, βάσει της συμφωνίας του 2016. Ως αποτέλεσμα, η Τουρκία αναγκάσθηκε να αποσύρει τους πόρους της από την αναχαίτιση της προσφυγικής ροής προς την Ευρώπη και αντί γι' αυτό να προετοιμαστεί για μια εν δυνάμει εισροή από την Ιντλίμπ. Αντί να παίζει το παιγνίδι των κατηγοριών, καλούμε την Ελλάδα και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσουν την αιτία της άτακτης μετανάστευσης, δηλαδή τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία».
Υπενθυμίζεται ότι πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε στο CNN τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για το μεταναστευτικό «νεκρή» με υπαιτιότητα της Άγκυρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σενάρια και τα εμπόδια μιας νέας εκτέλεσης
Η στιγμή που πέφτει στο κενό και η απέλπιδα προσπάθεια του εκπαιδευτή να τον σώσει
Από τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς έως τους Χούθι και τις ιρακινές πολιτοφυλακές, το δίκτυο της Τεχεράνης εναντίον του Ισραήλ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Hard News: Πολύνεκρα πλήγματα στην Ουκρανία | Κατάρρευση της ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ | Μαθητική εξέγερση στη Γαλλία | AI agents | Άγρια πανίδα
Τιμητικές διακρίσεις και σε πέντε ακόμα ανθρώπους της τεχνολογίας
Η Ατλαντική Συμμαχία ξεκινά γυμνάσια ετοιμότητας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα
Η επίθεση σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» στο Ριάντ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.