Κοσμος

Βομβιστική επίθεση στη Χίλα στο Νότιο Ιράκ

Μέχρι στιγμής 45 νεκροί και 167 τραυματίες

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62742-126115.jpg

Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Χίλα, στο νότιο Ιράκ, έγινε με μίνιβαν παγιδευμένο με εκρηκτικά, το οποίο ο δράστης οδήγησε σε σημείο ελέγχου και έπειτα πυροδότησε, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 45 άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι 167 να τραυματιστούν.. Φαίνεται ότι στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι σιίτες.

Τουλάχιστον 50 αυτοκίνητα άρπαξαν φωτιά και οι επιβάτες τους παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό τους. «Κάποια από τα θύματα κάηκαν ζωντανά μέσα στα αυτοκίνητά τους» δήλωσε αστυνομικός.

Μέχρι στιγμής την ευθύνη της επίθεσης δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση.

Ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της Χίλα Ακίλ αλ Ρουμπάι πάντως, κατηγορεί την Αλ Κάιντα, υποστηρίζοντας ότι η τοπική κυβέρνηση είχε λάβει πληροφορίες ότι παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης -που εδρεύουν βορείως της Χίλα- σχεδίαζαν επίθεση.

Ε.Μ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούλριχ Ζίγκμουντ, ο επικεφαλής του AfD © EPA/CLEMENS BILAN
Χορεύοντας με τους Ακροδεξιούς: Η Ευρώπη που λαχταρήσαμε δεν υπάρχει πια

Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY