- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Ελλάδα εμφανίστηκε στον παγκόσμιο χάρτη του κοροναϊού
Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του επικίνδυνου ιού - Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξάπλωση του επικίνδυνου ιού στην Ευρώπη
Στον παγκόσμιο χάρτη του κοροναϊού, με κόκκινη βούλα, η Ελλάδα μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε LIVE την εξάπλωση του ιού.
Ήταν θέμα χρόνου να έρθει και το πρώτο θετικό κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς, την ώρα που το Υπουργείο Υγείας δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι χρειάζεται ψυχραιμία και σε καμία περίπτωση πανικός. Εδώ και λίγες ώρες η Ελλάδα εμφανίζεται στον παγκόσμιο διαδραστικό χάρτη για τον κοροναϊό. Μια 38χρονη που ταξίδεψε στο Μιλάνο για την εβδομάδα Μόδας είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα του Covid-19 στην ελληνική επικράτεια. Νοσηλεύεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ και συγκεκριμένα είναι απομονωμένη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Η κατάστασή της υγείας της είναι καλή.
Όπως φαίνεται και στον χάρτη (Πατήστε ΕΔΩ για ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο), κρούσματα του κοροναϊού στην Ευρώπη υπάρχουν σε Ηνωμένο Βασίλειο (13), Βέλγιο (1), Γερμανία (18), Γαλλία (14), Ισπανία (9), Ιταλία (374), Αυστρία (2), Κροατία, Σουηδία (1), Φινλανδία (1) και Ελβετία (1). Υπενθυμίζεται ότι την ανακοίνωση για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον επικίνδυνο ιό. Μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η νόσος παραμένει ήπια στην πλειονότητα των περιπτώσεων και πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής».
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη, όπου παρατηρείται σημαντική αύξηση και εξάπλωση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα είναι η ανακοίνωση του Π.Ο.Υ. πως για πρώτη φορά τα νέα κρούσματα παγκοσμίως ξεπέρασαν αυτά στην Κίνα (σ.σ. τη χώρα που ξεκίνησε η επιδημία τον περασμένο Δεκέμβριο). Συγκεκριμένα: 411 την Τρίτη στην κινεζική επικράτεια και 427 εκτός αυτής.
Συνολικά έχουν καταγραφεί 81.245 κρούσματα παγκοσμίως, με τους θανάτους να έχουν φθάσει τους 2.770. Από αυτούς οι 12 έχουν καταγραφεί στην Ιταλία και οι δύο στη Γαλλία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.