- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπό κατάληψη δύο αεροδρόμια της Κριμαίας (video)
Ρώσοι στρατιώτες στη Σεβαστούπολη-Ένοπλοι στη Συμφερόπολη
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν δύο αεροδρόμια της Κριμαίας και κατήγγειλε την κίνηση αυτή χαρακτηρίζοντάς την ένοπλη εισβολή και κατοχή. Ο Αρσέν Αβάκοφ μέσω της σελίδας του στο Facebook δήλωσε ότι δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις ούτε υπήρξαν θύματα όταν ομάδα ενόπλων, που κατά τον ίδιο ήταν μέλη των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων, ανέλαβαν τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης όπου βρίσκεται η βάση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ Ρώσοι στρατιώτες, φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα και υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, έχουν αναπτυχθεί στην περίμετρο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης στην Κριμαία. Το πρακτορείο επικαλείται στρατιωτικές πηγές στην περιοχή σύμφωνα με τις οποίες οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ για να αποτρέψουν την άφιξη «μαχητών».
Εντωμεταξύ δεκάδες ένοπλοι άντρες ντυμένοι με στολές και χωρίς συγκεκριμένο έμβλημα έχουν καταλάβει το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, της Συμφερόπολης. Δεν είναι προς το παρόν ξεκάθαρο ποιοι είναι οι ένοπλοι και ποιος είναι ο λόγος της κατάληψης του χώρου. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή, το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά παρά την κατάληψη. Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο επιτρέπεται και οι επιβάτες πραγματοποιούν χωρίς πρόβλημα τις απαραίτητες διαδικασίες για την επιβίβασή τους στις πτήσεις, είπε ο ίδιος δημοσιογράφος, αλλά τόνισε ότι περίπου 12 ένοπλοι βρίσκονται έξω από το χώρο του αεροδρομίου στην περίμετρό του.
Το Reuters αναφέρει ότι οι ένοπλοι μπαινοβγαίνουν στον πύργο ελέγχου. Ένας άνδρας, με το όνομα Βλαντιμίρ, δήλωσε στο πρακτορείο ότι ήταν εθελοντής και βοηθούσε τους ενόπλους, αν και όπως είπε δεν γνωρίζει από που προέρχονται. «Είμαι με την Πολιτοφυλακή του λαού της Κριμαίας. Είμαστε απλοί άνθρωποι, εθελοντές» είπε και τόνισε πως βρίσκονται στο αεροδρόμιο για να διατηρήσουν την τάξη. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ ορισμένοι από μια ομάδα ανθρώπων που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο έφεραν το σύμβολο του ρωσικού ναυτικού.
Νωρίτερα, οι ΗΠΑ κάλεσαν όλες τις πλευρές να υποχωρήσουν και να αποφύγουν την ένταση και τις προκλήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.