- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Αυστηρή προειδοποίηση της Αιγύπτου για όποιες μονομερείς ενέργειες παραβιάζουν τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Νέα αυστηρή προειδοποίηση εξέδωσε η Αίγυπτος για μονομερείς παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου, που απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μέσα από επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών από το Κάιρο, η Αίγυπτος «προειδοποιεί για τις επιπτώσεις οποιωνδήποτε μονομερών μέτρων που παραβιάζουν τα κυπριακά δικαιώματα και απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου».
Το Κάιρο τονίζει «την αναγκαιότητα στο σεβασμό και την εφαρμογή των κανόνων και των διατάξεων του διεθνούς δικαίου».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Άχμεντ Χάφεζ δηλώνει ότι «η Αίγυπτος επιβεβαιώνει τα δικαιώματα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω στους πόρους της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών στις οποίες η Κύπρος έχει χορηγήσει άδειες για υπεράκτια έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση που προκάλεσε κύμα κινητοποιήσεων
Ο Μασκ έχει αναλάβει πλέον σημαντικό ρόλο στο Πεντάγωνο συμμετέχοντας στο νέο πρόγραμμα «Project Meridian»
Ήταν επί 20 χρόνια σωματοφύλακάς της και τώρα βρίσκεται σε κόντρα με τους κληρονόμους
Επέζησε από την εκτέλεση, έχει τις αισθήσεις της και μιλά
Η αγωγή γύρισε μπούμερανγκ
Το 41% των Γάλλων θεωρεί ότι η αστυνομική βία στις διαδηλώσεις ήταν η ενδεδειγμένη
Τι είπε ο αμερικανός ΥΠΕΞ από την Πνύκα
Ανάμεσά τους και ανήλικες
Δέκα χρόνια από το «Amoris Laetitia»
Στο τραπέζι ακόμη και η ηλεκτρική καρέκλα
Η μάχη για τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους
Βαρύ πλήγμα για την τουρκική αντιπολίτευση
Κίνδυνος για τα αποθέματα πόσιμου νερού
27,4% λαμβάνει το PSOE, το κόμμα του Σάντσεθ. Συνολικά το αριστερό μπλόκ συγκεντρώνει περίπου 35,7% και 127 έδρες.
Περίπου 2.000 έγγραφα στο επίκεντρο
Τρεις Ισραηλινοί που έζησαν τις σφαγές της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 μιλούν στην ATHENS VOICE
Οι αναρτήσεις για την επίσκεψη στην Αθήνα
Τι σημαίνει ο όρος «υβριδικές επιθέσεις» και γιατί υπάρχουν αντιδράσεις
Συνελήφθη ο 19χρονος δράστης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.