- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας
Αντίποινα για την εκτόξευση των «εκρηκτικών» μπαλονιών
Ισραήλ: Αεροπορικό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την εκτόξευση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς από τον θύλακα.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι προχώρησε — για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ — σε αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας υποδομής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα όπως ανέφερε για τα μπαλόνια με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς τα οποία στάλθηκαν από τον θύλακα προς το έδαφος του Ισραήλ.
Ισραηλινό «επιθετικό ελικόπτερο έπληξε στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας υποδομή που χρησιμοποιείτο για μυστικές δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», ανέφερε το επιτελείο σε ανακοίνωσή του.
Διευκρίνισε πως επρόκειτο για αντίποινα για την εκτόξευση προς την ισραηλινή επικράτεια μπαλονιών με προσαρμοσμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Τέτοιου είδους αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούνται για να προκαλούνται πυρκαγιές σε καλλιέργειες και κοινότητες κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λωρίδας της Γάζας.
Πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας στον παλαιστινιακό θύλακα επιβεβαίωσε ότι έγινε ισραηλινό πλήγμα εναντίον βάσης του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, της ισλαμιστικής οργάνωσης που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Προχθές Τετάρτη η αεροπορία του Ισραήλ έπληξε «στόχους» — εγκαταστάσεις της Χαμάς — στον θύλακα σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις τεσσάρων ρουκετών εναντίον του νότιου τμήματος της ισραηλινής επικράτειας.
Το Ισραήλ έχει εμπλακεί από το 2008 τρεις φορές σε πόλεμο με τη Χαμάς και ένοπλες οργανώσεις που έχουν συμμαχήσει μαζί της στη Λωρίδα της Γάζας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απρόβλεπτος και αντιφατικός, παραδέχεται ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον περιορισμό πέρα από τον εαυτό του
Πώς κατέρρευσε το αίσθημα ασφάλειας για το φημισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι υποστήριξε ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Η ομιλία για την επέτειο της ορκωμοσίας του
Την ώρα που η χώρα πενθεί για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της Κυριακής
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.